We geloven in de vrijheid om te doen wat je wilt doen en te zijn wie je wilt zijn. Dit vertalen we naar vrijheid in creatie, techniek & design en dit staat centraal in de uitvoering van al onze producten en diensten.

Rene

Vrijheid in Techniek

Te vaak funtioneert techniek nét niet zoals het zou moeten. En te vaak wijzen betrokken partijen naar elkaar. Dat ligt aan de hoster, dan moet je de e-mail provider bellen, nee het ligt zeker weten niet aan ons.

Vrijheid in techniek betekent voor ons de wil om een weg te vinden en een oplossing te bouwen daar waar anderen stoppen. Onafhankelijk te zijn van commerciële tools en om technieken te gebruiken die privacy voorop stellen. Privacy van onze klanten en de klanten van onze klanten.

We zien techniek als iets dat moet werken zoals jij het wil, en niet andersom.

Vrijheid in Design

Anders zijn zit in ons DNA. Nooit tevreden zijn en altijd op zoek naar iets beters ook. Gaat de hele wereld links? Gaan wij rechts. Gewoon eem kiekn wat daar allemaal te zien is.

Buiten de lijntjes kleuren, out of the box denken, er zijn zoveel benamingen voor het creatieve aspect van ons vak. Maar voor ons betekent de vrijheid in design dat we altijd de mogelijkheid willen houden om de grens op te zoeken, dat we niet stoppen bij het eerste idee, maar er nog minstens twee verkennen. Dat we je uitdagen met ons mee te gaan langs alle mogelijkheden die wij voor je zien. Uiteraard binnen de kaders en mogelijkheden van de opdracht.

We doen geen concessies aan onze creatieve vrijheid.

Vita

Een website of applicatie is altijd een middel. Geen doel op zich.

Onze werkwijze

We gaan langdurige relaties aan met onze klanten. Hierbij maakt het ons niet uit of jouw bedrijf nog in de beginfase zit of al hard op weg is de markt te veroveren. Als je instelling en product ons aanspreekt dan vinden we het interessant hier een bijdrage in te mogen leveren.

Dit houdt ook in dat we niet klakkeloos uitvoeren en vervolgens de rekening sturen. We denken kritisch mee en komen ook met feedback op punten waar je het misschien niet had verwacht. Je moet hier wel voor openstaan, daarom zijn ook niet alle projecten voor ons geschikt. We verwachten een open houding, gericht op groei. Want dat proberen we zelf ook iedere dag te bereiken.

Strategie zit in onder werkwijze ingebakken. Zo proberen we altijd samen met jou het grote plaatje rond te krijgen. Waarom doe je wat je doet? Voor wie werk je het liefst? En hoe zit het met je concurrentie? Wat we vervolgens uitvoeren is onderdeel van het grotere plan. Een website, een promotieactie of een app moet een asset zijn voor je bedrijf en geen kostenpost. Het is dus meer dan alleen maar een presentatiemiddel, het is een verkoopkanaal, communicatiekanaal naar je klanten, een medium waarop je niet alleen zendt maar ook ontvangt.

We werken samen met onze klanten naar een bepaald doel en een website of app is slechts één van de middelen om dat doel te bereiken.

Daarom werk je met ons samen

Omdat we vanuit ons eigen ondernemerschap andere ondernemers helpen met hun online presentatie weten we als geen ander waar de knelpunten zitten.

Omdat we veel voor grotere bedrijven hebben gewerkt weten we wat wel en niet werkt in je online strategie en kunnen we je een hoop kosten besparen. Je hoeft dus niet eerst 1000 bezoekers per maand te hebben om de basics goed te hebben. We vinden het wiel niet opnieuw uit, maar we maken gebruik van onze kennis die we hebben opgedaan door te werken aan grote projecten zoals websites en shops voor NDC Mediagroep, Academica, Arcadis en gemeente Groningen.

Daarnaast hebben we door de jaren heen een breed netwerk opgebouwd met veel professionals waar wij onze vraagstukken neer kunnen leggen. Dit zijn stuk voor stuk mensen die houden van hun vak en met dezelfde open houding proberen iedere dag iets nieuws te leren. Dus ook voor goede fotografie, social media marketing of andere specialismen kunnen we helpen navigeren.

Met onze Groningse roots en nuchterheid staan we met beide benen stevig in de klei en zoeken we altijd een haalbare oplossing. Ook bij een krappe deadline of kleiner budget zijn we gewend te kijken naar wat er wél kan en denken we met je mee.

Webdesign uitleggen voor de kleuterklas

We zoeken altijd een open samenwerking, zowel met onze partners als onze klanten.

Voor het ontwerpen en bouwen van een nieuwe website voor stichting IVAK zochten we een creatieve, betrokken en nabije partij die ons goed zou kunnen begeleiden bij het uitwerken van onze wensen. We kwamen via via bij Roadbear Studios in Oudeschip terecht. Op basis van onze wensen en behoeftes kwamen Vita en Rene al snel met een overzichtelijk een aantrekkelijk voorstel wat voldeed aan onze wens: het bedienen van al onze doelgroepen binnen het culturele veld middels heldere informatie. De website is goed door onszelf te updaten, mede dankzij alle tutorial-filmpjes die Vita voor ons maakte. Ook ontwierp Roadbear een filterbare cultuurkaart voor ons, waarmee gebruikers makkelijk via een paar muisklikken kunnen zien welke creatieve lessen, plekken en instellingen er allemaal zijn in de DAL-regio.
De samenwerking met Vita en Rene verloopt altijd heel prettig; ze zijn flexibel en denken altijd goed mee met onze behoeftes. Ook is de kwaliteit van wat Roadbear levert altijd hoog. Alles met oog op de lange termijn en zelfredzaamheid van de klant. Al met al hopen we nog lang met hen samen te werken.

Irene van Wijhe

Marketing Manager, Stichting IVAK

Roadbear Studios heeft me geholpen met zowel de online als de offline presentatie van mijn bedrijf. Ik ben heel blij met de eindproducten die ze hebben opgeleverd. Een compleet nieuwe huisstijl tot in de puntjes doorgevoerd. Hierdoor is mijn professionele uitstraling naar een hoger niveau getild. Ik ben zeer tevreden over de diensten van Roadbear Studios en ook de samenwerking liep naar alle tevredenheid. Ontzettend bedankt!

Alex van Ginneken

Online Business Coach, Alex van Ginneken

Ik zat met mijn handen in het haar toen ik bij Roadbear Studios aanklopte met een complex vraagstuk dat ook nog op korte termijn klaar moest zijn. Binnen 2 maanden heb ik een compleet product van Rene en Vita gekregen! Zij konden snel schakelen en waren in staat om in korte tijd met hun kennis van code èn design een website buiten de gebaande paden te realiseren. Ik ben erg geholpen met de werkzaamheden en de samenwerking met Roadbear Studios.

Sebastiaan Hendriks

Art Director, CS Digital Media

Als beeldend kunstenaar heb ik er jaren tegenaan gehikt om mijn werk ook online te presenteren. Doordat ik in contact kwam met Roadbear Studios heb ik nu eindelijk een prachtige website waarop ik al mijn illustraties, schilderijen en atelier aan iedereen kan laten zien! Ik heb de samenwerking met Roadbear Studios als zeer prettig ervaren. Met de persoonlijke begeleiding van Vita kan ik nu zelf mijn website aanvullen en bijhouden. Het was heel feestelijk toen alles klaar was.

Geertje van der Zijpp

Beeldend Kunstenaar

Ik vond het een feestje om de bouw van mijn website uit handen te geven aan Roadbear Studios. Geweldig om te zien hoe ze met een half woord mijn wensen meer dan waar maakten. Samenwerken, extra dimensies toevoegen, net die extra touch die ikzelf niet helemaal kon benoemen. En ze zijn heel efficiënt!

Patrick Ruiter

Fotograaf, Ruiter Fotografie

Ook samenwerken?

Een idee? Een nieuw product? Een bedrijf of organisatie die gezien mag worden? We praten graag over je plannen voor de toekomst en kijken hoe we je kunnen helpen.