Selecteer een pagina

Roadbear Studios

De technieken en designs waar wij gebruik van maken zijn gefinetuned door jarenlange ervaring in de marketing en IT.
Nu zetten we deze expertise in voor onze eigen klanten.

Media, Design en Code

Opeens zit je het grootste gedeelte van de week te vergaderen over dingen die niets met design of development te maken hebben. Of je bent steeds bezig met zoveel mogelijk ‘declarabel zijn’. Wij wilden terug naar waar het ons echt om gaat: Mooie dingen ontwerpen en bouwen en rechtstreeks contact met andere ondernemers die verder willen komen met hun product of bedrijf.

Met meer dan 15 jaar ervaring bij grotere marketing en web-bureau’s in en om de stad Groningen kennen we de wegen waarlangs ook jouw bedrijf kan profiteren van de (steeds maar groeiende) online markt. We hebben een brede kennis van de mix van media, design & techniek. Ook werken we aan eigen innovatieve projecten en gebruiken onze opgedane kennis bij grotere bedrijven voor al onze klanten.

Daarnaast hebben we in al die jaren een breed netwerk opgebouwd van gepassioneerde professionals die, net als wij, plezier hebben in hun werk en gaan voor een optimaal product. Dus voor elk project op het gebied van Media, Design of Code vind je in ons een uitdagende sparringpartner met het verlangen om het onderste uit de kan te halen voor jouw succes.

Historie

Roadbear Studios is in 2015 ontstaan als een samenwerking tussen René Diekstra (programmeur/gitarist) en Vita van der Lijke (designer/illustrator). In 2017 zijn we volledig ingestapt en overgegaan naar een V.O.F.      

Historie

Roadbearstudios is in 2015 ontstaan als een samenwerking tussen Rene Diekstra en Vita van der Lijke. Onze skills vullen elkaar perfect aan en we doen niets liever dan samenwerken aan projecten, voor onszelf of anderen.

Roadbear

De naam Roadbear staat voor beren op de weg. Ondanks de beren die we af en toe zien gaan we toch door met doen wat we leuk vinden en goed kunnen.    

Roadbear

De naam Roadbear staat voor beren op de weg. Ondanks de beren die we af en toe zien gaan we toch door met doen wat we leuk vinden en goed kunnen.

Daarom werk je met ons samen:

Omdat we vanuit ons eigen ondernemerschap andere ondernemers helpen met hun online presentatie weten we als geen ander waar de knelpunten zitten.

Omdat we veel voor grotere bedrijven hebben gewerkt weten we wat wel en niet werkt in je online strategie en kunnen we je een hoop kosten besparen. Je hoeft dus niet eerst 1000 bezoekers per maand te hebben om de basics goed te hebben. We vinden het wiel niet opnieuw uit, maar we maken gebruik van onze kennis die we hebben opgedaan door te werken aan grote projecten zoals websites en shops voor NDC Mediagroep, Academica, Arcadis en gemeente Groningen.

Daarnaast hebben we door de jaren heen een breed netwerk opgebouwd met veel professionals waar wij onze vraagstukken neer kunnen leggen. Dit zijn stuk voor stuk mensen die houden van hun vak en met dezelfde open houding proberen iedere dag iets nieuws te leren. Dus ook voor goede fotografie, social media marketing of andere specialismen kunnen we helpen navigeren.

Met onze Groningse roots en nuchterheid staan we met beide benen stevig in de klei en zoeken we altijd een haalbare oplossing. Ook bij een krappe deadline of kleiner budget zijn we gewend te kijken naar wat er wél kan en denken we met je mee.

Onze werkwijze

We gaan langdurige relaties aan met onze klanten. Hierbij maakt het ons niet uit of jouw bedrijf nog in de beginfase zit of al hard op weg is de markt te veroveren. Als je instelling en product ons aanspreekt dan vinden we het interessant hier een bijdrage in te mogen leveren.

Dit houdt ook in dat we niet klakkeloos uitvoeren en vervolgens de rekening sturen. We denken kritisch mee en komen ook met feedback op punten waar je het misschien niet had verwacht. Klanten moeten hier wel voor openstaan, daarom zijn ook niet alle projecten voor ons geschikt. Wij verwachten een open houding, gericht op groei. Want dat proberen we zelf ook iedere dag te bereiken.

Een website, een promotieactie of een app moet een asset zijn voor je bedrijf en geen kostenpost. Het is dus meer dan alleen maar een presentatiemiddel, het is een verkoopkanaal, communicatiekanaal naar je klanten, een medium waarop je niet alleen zendt maar ook ontvangt. Wij werken samen met onze klanten naar een bepaald doel en een website of app is slechts een van de middelen om dat doel te bereiken.

Vita van der Lijke

Design, Illustratie en Video

www.wivita.nl

Volg mij op LinkedIN

volg me op Twitter

of op Facebook

Ons Blog

De laatste, tips, artikelen en filmpjes over design, WordPress en webdevelopment.

Ons Blog

De laatste, tips, artikelen en filmpjes over design, WordPress en webdevelopment.

Oproep! Oude instrumenten gezocht voor kunstproject!

Oproep! Oude instrumenten gezocht voor kunstproject!

Onze studio in Oudeschip heeft een bovenverdieping. En om die bovenverdieping te bereiken staat er soms een ladder. Maar dat is natuurlijk niet heel erg praktisch... Nu willen we graag onze bovenverdieping in gebruik nemen en met behulp van K&C Groningen hebben we...

Lees meer

Studio

Naast het werken aan gave projecten in opdracht reserveren we elk jaar een gedeelte van onze tijd voor invullen van onze eigen projecten. In 2009 hebben we een eigen werkruimte gerealiseerd waar we naar hartenlust creatieve projecten kunnen realiseren.

Het gebouw is 60m2, 4m80 hoog en heeft nu nog 2, straks 3 ruimtes. In de ‘live-room’ zie je de mooie dakconstructie terug en kijk je zo bijna 5 meter omhoog tegen de nok aan. Een inspirerende en heerlijke ruimte met mooie akoestiek en ruimte voor al onze creativiteit!

Voor het ontwerpen en bouwen van een nieuwe website voor stichting IVAK zochten we een creatieve, betrokken en nabije partij die ons goed zou kunnen begeleiden bij het uitwerken van onze wensen. We kwamen via via bij Roadbear Studios in Oudeschip terecht. Op basis van onze wensen en behoeftes kwamen Vita en Rene al snel met een overzichtelijk een aantrekkelijk voorstel wat voldeed aan onze wens: het bedienen van al onze doelgroepen binnen het culturele veld middels heldere informatie. De website is goed door onszelf te updaten, mede dankzij alle tutorial-filmpjes die Vita voor ons maakte. Ook ontwierp Roadbear een filterbare cultuurkaart voor ons, waarmee gebruikers makkelijk via een paar muisklikken kunnen zien welke creatieve lessen, plekken en instellingen er allemaal zijn in de DAL-regio.
De samenwerking met Vita en Rene verloopt altijd heel prettig; ze zijn flexibel en denken altijd goed mee met onze behoeftes. Ook is de kwaliteit van wat Roadbear levert altijd hoog. Alles met oog op de lange termijn en zelfredzaamheid van de klant. Al met al hopen we nog lang met hen samen te werken.

Irene van Wijhe

Marketing Manager, Stichting IVAK

Roadbear Studios heeft me geholpen met zowel de online als de offline presentatie van mijn bedrijf. Ik ben heel blij met de eindproducten die ze hebben opgeleverd. Een compleet nieuwe huisstijl tot in de puntjes doorgevoerd. Hierdoor is mijn professionele uitstraling naar een hoger niveau getild. Ik ben zeer tevreden over de diensten van Roadbear Studios en ook de samenwerking liep naar alle tevredenheid. Ontzettend bedankt!

Alex van Ginneken

Online Business Coach, Alex van Ginneken

Ik zat met mijn handen in het haar toen ik bij Roadbear Studios aanklopte met een complex vraagstuk dat ook nog op korte termijn klaar moest zijn. Binnen 2 maanden heb ik een compleet product van Rene en Vita gekregen! Zij konden snel schakelen en waren in staat om in korte tijd met hun kennis van code èn design een website buiten de gebaande paden te realiseren. Ik ben erg geholpen met de werkzaamheden en de samenwerking met Roadbear Studios.

Sebastiaan Hendriks

Art Director, CS Digital Media

Als beeldend kunstenaar heb ik er jaren tegenaan gehikt om mijn werk ook online te presenteren. Doordat ik in contact kwam met Roadbear Studios heb ik nu eindelijk een prachtige website waarop ik al mijn illustraties, schilderijen en atelier aan iedereen kan laten zien! Ik heb de samenwerking met Roadbear Studios als zeer prettig ervaren. Met de persoonlijke begeleiding van Vita kan ik nu zelf mijn website aanvullen en bijhouden. Het was heel feestelijk toen alles klaar was.

Geertje van der Zijpp

Beeldend Kunstenaar

Ik vond het een feestje om de bouw van mijn website uit handen te geven aan Roadbear Studios. Geweldig om te zien hoe ze met een half woord mijn wensen meer dan waar maakten. Samenwerken, extra dimensies toevoegen, net die extra touch die ikzelf niet helemaal kon benoemen. En ze zijn heel efficiënt!

Patrick Ruiter

Fotograaf, Ruiter Fotografie