HNDR.app – Draagvlak voor bouwprojecten in de openbare ruimte

jan 19, 2024 | App, Programmeren

HNDR.app: De digitale oplossing voor informatie en communicatie in de openbare ruimte

De start van onze HNDR (Hinder) app begint met een waarschijnlijk voor veel mensen herkenbaar scenario: het ontvangen van een brief over aanstaande werkzaamheden in je straat of buurt.

De weg afgesloten, vergeten en verrast.

Stel je voor, je krijgt een brief van de gemeente, provincie of een ander overheidsorgaan. Deze brief kondigt aan dat er binnenkort werkzaamheden plaatsvinden in je straat. Misschien hang je deze brief op de koelkast, of misschien belandt hij per ongeluk bij het oud papier. In beide gevallen is de kans groot dat je deze informatie tegen de tijd dat de werkzaamheden starten, alweer bent vergeten. Het resultaat? Verrassing en frustratie op de dag dat je voor een afgesloten straat staat.

De inspiratie voor HNDR.app

Dit was het moment waarop wij bij Roadbear Studios ons realiseerden dat er een betere manier moest zijn. Een manier om bewoners, bouwbedrijven, gemeenten en andere betrokken instanties op een moderne, efficiënte manier met elkaar te verbinden. Ons doel was om een centraal platform te creëren waarop alle informatie over lokale bouw- en ontwikkelingsprojecten toegankelijk en up-to-date zou zijn. Zo ontstond het concept van HNDR.app.

De missie van HNDR.app

De HNDR.app is ontworpen voor:

  1. Eenduidige Communicatie: Zorgen voor een heldere en consistente communicatielijn tussen de ‘bedenkers’ (gemeenten, provincies, overheid) en de ‘bebouwers’ (bouwbedrijven, etc.) met de bewoners.
  2. Real-time Updates: Bewoners op de hoogte houden van aanstaande werkzaamheden in hun buurt, zodat ze niet verrast worden.
  3. Interactieve Informatieverstrekking: Een platform bieden waarop vragen gesteld en beantwoord kunnen worden, en waar feedback gegeven kan worden.
  4. Digitale Integratie: De overstap maken van papieren communicatie naar een digitale, meer toegankelijke en milieuvriendelijke oplossing.

De rol van Roadbear Studios

We streven ernaar om technologie te gebruiken voor het verbeteren van dagelijkse processen en communicatie. HNDR.app is een mooi voorbeeld van hoe we dit in de praktijk brengen. We zijn enthousiast over de impact die deze app kan hebben op het leven in stad en ommeland en de manier waarop bewoners omgaan met de constante veranderingen in hun omgeving.

Tot Slot

HNDR.app is meer dan alleen een app; het is een stap richting een meer geïnformeerde, betrokken en verbonden gemeenschap. Wat vind je van dit idee? Hoe denk je dat een app zoals HNDR de communicatie in jouw buurt kan verbeteren? Deel je gedachten hieronder.

1 Reactie

  1. Katie Hoek

    Ik vind het een super goed idee en hoop dat veel overheden en bouwbedrijven de app gaan gebruiken, zodat wij in opwierde niet voor verrassingen komen te staan,

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën

Onze eigen collectie web tools

Check onze Tools pagina
Share This