Waarom je je branding keuzes moet uitleggen zelfs al lijken ze overduidelijk

dec 28, 2023 | Branding

De stoelen zitten niet lekker

Op vakantie in Denemarken hebben we bij het leukste lunchtentje in heel Denemarken gegeten. (natuurlijk zegt iedereen dat, maar in ons geval is het uiteraard echt zo). Op het eilandje Fano, voor de kust van Esbjerg, vonden we een tot hotel/restaurant omgebouwd knus huisje met een nog knusser terrasje in de weelderige tuin. Het meubilair was kriskras in de tuin gezet en kwam rechtstreeks van de kringloop. Inclusief knusse gehaakte lappendekentjes en kleurige kussentjes.

De eigenaresse was nog gezelliger dan haar restaurantje en gaf ons direct het gevoel alsof we oude bekenden waren die na jaren weer eens gezellig kwamen eten.

En wat voor eten. Alles lokaal en volgens authentiek recept. Vlees, kaas, zalm, vers gebakken brood.

Heerlijk.

Twee sterren op Google

Alleen maar goede reviews zou je zeggen.

Maar helaas. Altijd wel een paar zeikerds.. Maar het ging niet over het eten of de gastvrijheid of de ambiance.. Nee, de stoelen zaten niet lekker. Dat was de kritiek.

Maar dat kun je direct zien als je het tentje binnenstapt.
Eenvoudige houten banken die bestaan uit niet meer dan een paar planken en losse kussens. Keukenstoeltjes van de kringloop die zelfs in de jaren 70 al hun beste tijd gehad hebben.
Niet echt meubilair voor oude mensen met stramme spieren. Toch was dat het commentaar van de paar bezoekers die het hele tentje daardoor maar 2 sterren gaven op Google.

Branding keuzes uitleggen: ook waarom je iets (niet) kiest!

Zo zie je maar.

Zelfs zaken die vooraf heel duidelijk lijken kunnen zorgen voor een slechte ervaring. En je kunt er dus keihard op worden afgerekend. Ook al is je eten nog zo lekker en de ervaring die je biedt authentiek. Er zijn altijd wel een paar mensen die het niet snappen.

Ook bij een branding of logotraject kan het voorkomen dat je (na afloop) aan loopt tegen mensen die het gewoon niet snappen. Zeker na een fusietraject kan het lastig zijn om alle neuzen dezelfde kant op te houden en uit te leggen dat jullie nieuwe merk misschien geen fijne stoelen heeft, maar wél lekker eten. Deze branding keuzes moet je dus blijven uitleggen!

Tijdens ons traject houden we de focus op dat lekkere eten, maar vergeten we ook niet het verhaal achter de stoelen uit te leggen.

Zo zorgen we voor acceptatie en een breed draagvlak voor jouw mooie nieuwe merk.

Meer weten? Kijk op onze special onderwijs pagina!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën

Onze eigen collectie web tools

Check onze Tools pagina
Share This