Ontwerp van websites, drukwerk, boeken, interfaces, logo’s, huisstijlen.
We geven vorm aan alles dat gezien mag worden.

IVAK Cultuurkaart WordPress Plugin Leaflet

Design without content is just decoration.

Méér dan een plaatje

Ontwerp zonder strategie is geen ontwerp. Ja, je krijgt wel mooie plaatjes, maar ze dragen niet bij aan je merk en je doelen. Daarom is een ontwerpgesprek bij ons ook altijd een strategiegesprek.

Wie ben je, wat wil je, waarom doe je wat je doet. Antwoord op al deze vragen is nodig om bijvoorbeeld tot een goed logo of huisstijl ontwerp te komen.

Daarnaast kijken we in één adem mee naar je concurrentiepositie, je doelgroep en de mogelijkheden in jouw niche of branche. We willen dat je opvalt, maar dan wel op jouw manier. We creëeren een klant-ervaring die van advertentie tot klant-contact aansluit bij jouw zaak.

Dit geldt voor bedrijven en organisaties en ook voor stichtingen en non-profits. Je wil allemaal de beste ervaring bieden voor de juiste mensen!

Logo en huisstijl

Het logo en huisstijl ontwerp is een vak apart. Het staat vaak aan het begin van alles. Een nieuwe onderneming, een nieuw idee of een nieuw product. Daarom zijn er nog veel factoren onbekend. Je weet nog niet hoeveel klanten je per jaar hebt, je kunt ze ook niet interviewen en heb nog geen idee van wat ze van jouw product of dienst zullen vinden.

Wél heb je een sterke overtuiging dat dat wat jij doet waarde heeft. Dat jouw product of dienst een bepaalde behoefte gaat vervullen en dat je dus meer dan genoeg reden hebt om het te gaan doen.

Precies dát brengen we in kaart. We gieten het in een vorm, een beeld, een logo en voorzien je kersverse bedrijf van een complete huisstijl waar je vérder mee kunt.

Daarmee bedoelen we dat we je huisstijl praktisch inrichten, zodat jij:

  • Kunt samenwerken met drukkers en andere vormgevers om uitingen te laten maken voor jouw merk (omdat de omschrijving en bestanden helder en compleet zijn)
  • Je huisstijl kunt bewaken zodat het op iedere uiting herkenbaar is (omdat je iedereen altijd de laatste versie kunt sturen)
  • Zelf ermee aan de slag kunt en je eigen communicatie professioneel en helder overkomt (bijvoorbeeld op socials of in word).
Official Online Brandbook Century

We hanteren geen limiet op revisies, daarvoor is het proces te kwetsbaar.

Norman Doors

Foto: DvhN

Drukwerk en verpakkingen

Voor drukwerk gelden vaak aparte regels. Je ontwerpen moeten volgens de specificaties van je drukker worden aangeleverd met de juiste kleurprofielen, snijtekens enzovoorts.

Een veelgemaakte fout is een afbeelding met een te lage resolutie aanleveren. Een goede drukker zegt er wat van en helpt je mee, maar toch zien we vaak in lokale publicaties een mooie bedrijfsadvertentie met een wazige foto staan. Jammer want die advertentie is niet gratis, en dit is natuurlijk niet wat je wilde communiceren met je bedrijf.

Wij maken al je drukwerk op volgens jouw wensen en naar de specificaties van jouw drukkerij. We werken samen met verschillende drukkerijen in de regio, maar kunnen voor iedere partij de bestanden aanleveren. Van beurswand tot krantenadvertentie. Van offline campagnedrukwerk tot visitekaartje.

We denken mee over strategie, slogan en geven de hele campagne vorm én leveren alles op tijd aan bij de drukker. Plan die open dag alvast maar in!

UX Design

Deze term wordt vaak misbruikt, maar dit is de achterliggende expertise die maakt dat een ontwerp ook daadwerkelijk gebruikt kan worden. Immers alleen een mooi plaatje doet nog niet zo veel.

UX staat voor User Experience, oftewel de gebruikerservaring. Een goed ontwerp houdt in de basis rekening met een goede gebruikerservaring. Met andere woorden, je ontwerp (website, app) is gebruiksvriendelijk.

Kunnen je klanten door jouw deur?

Het bekendste voorbeeld uit de praktijk is de deur waarbij niet duidelijk is of je moet duwen of trekken. (Dit heeft inmiddels zelfs een naam, een Norman door). Ook de kraan die niet aan wil of de wc die niet kan doorspoelen zijn bekende voorbeelden van simpele, veel voorkomende dagelijkse objecten die door hun ontwerp onbruikbaar zijn geworden.

Op je website kan dit dus ook gebeuren. Een menu dat niet duidelijk is, contactgegevens die verstopt zijn of een onbegrijpelijk formulier. Daarnaast zijn er ook technieken waardoor je website juist bruikbaarder aanvoelt, alsof hij met je meedenkt!

We maken gebruik van al deze kennis om jouw website een goede gebruikerservaring te geven. Dan weet je in ieder geval zeker dat je klanten niet afhaken omdat ze je deur niet kunnen openen!

Norman Doors

Een goede gebruikerservaring merk je niet bewust, het is er gewoon en alles doet wat je verwacht.