Complete branding voor fusie scholenkoepel

Kindcentrum Rietpluim Appingedam Vlag

Een compleet branding pakket, naamgeving, logo + huisstijl en dronevideo voor de fusie tussen Marenland en Noordkwartier.

De fusie tussen Marenland en Noordkwartier was al lang in voorbereiding. Wij zijn gevraagd om de organisaties te begeleiden bij de keuze voor een nieuwe naam en om in het verlengde daarvan de branding op ons te nemen.

We vinden het vooral belangrijk bij dit soort trajecten dat er veel draagvlak wordt gecreerd voor de nieuwe naam en uitingen. Daarom hebben we geadviseerd met een groot en divers team te werken van medewerkers en bestuurders uit beide stichtingen.

Uiteindelijk startten we met een team van 14 deelnemers aan het traject.

Voor de naamkeuze maakten we gebruik van onze namestormer tool. Hiermee kan iedereen een idee inschieten en konden we organisatiebreed alle ideeen ophalen.

Uiteindelijk hebben we een keuze gemaakt uit 35 inzendingen. Waarvan er 18 uit onze eigen koker kwamen. In een gezamenlijke sessie hebben we alle namen behandeld. Onze ingezonden naam viel meteen goed en raakte de juiste snaar. Deze keuze was dus snel gemaakt.

Vervolgens gingen we door met het logotraject. Na eerst alle wensen te hebben geinventariseerd zijn we in het DNA van de nieuwe organisatie gedoken. Aan de hand van kernwoorden hebben we een aantal schetsen gemaakt die de nieuwe organisatie kunnen verbeelden.

Er volgden een aantal digitale feedbackronden waarin deelnemers aan de logogroep hun feedback online konden geven en ook konden reageren op elkaar. Dit maakte het hele proces dynamisch en zorgde er voor dat we snel naar een eindlogo toe konden werken.

De laatste stap was de huisstijl, alle uitingen moesten worden ontworpen voor de logo-presentatie. Ook moest op dat moment de drone-film klaar zijn. Op de drone-film staan alle scholen op een leuke manier gemonteerd zodat er een mooi beeld ontstaat van de nieuwe stichting.

Project details

Klant Marenland & Noordkwartier
Datum juni 2021
Skills branding & design

De eerste schetsen

Voor deze schetsen heb ik me gebaseerd op onze eerste kennismaking, het woord ommeriek dat een rijke onderwijsomgeving verbeeld én de woorden die samen het DNA van de stichting verwoorden. Ommeriek is een beeldende en verhalende naam dat vraagt om een krachtig en meer abstract beeldmerk. Het geheel wordt sterker door contrast. We geven zelf betekenis aan de naam en het beeld.

De eerste uitwerkingen

Om een idee te geven van hoe de schetsen uiteindelijk zouden kunnen worden uitgewerkt tot volwaardige logo’s heb ik van een aantal succesvolle schetsen een eerste logo-versie gemaakt.

Deze zijn alvast in kleur gedaan en geven een beeld van waar e.e.a heen zou kunnen gaan. Deelnemers aan de logogroep konden hier online op reageren.

Dit geeft een inkijkje in het proces dat we doorgaans met een grote groep doorlopen om tot een goed en breed gedragen logo te komen.

Hiermee wordt iedereen gefaciliteerd om in alle rust te kunnen zeggen wat hij of zij vindt. Dit geeft vaak betere en waardevollere feedback dan wanneer je mensen vraagt om in een korte vergadering hun mening te geven op iets wat ze voor het eerst te zien krijgen.

Het resultaat, de uiteindelijke huisstijl, drone video en logo animatie

Er was een duidelijke voorkeur voor het logo met de bolletjes, de overige huisstijl elementen hebben we erbij vormgegeven zodat er een mooi beeld ontstaat van het uiteindelijke merk.

Verder hebben we een dronevideo gemaakt met logo-aftelmoment (met korte animatie). En hebben we de tekst op de tas + de vormgeving van de tas bedacht. Bij drager aan rijk onderwijs.

Zoals bij al onze logo’s en huisstijlen leveren we alles aan in een zeer uitgebreid logo-pack met alle formaten die je nodig hebt + een uitgebreid brandbook waarmee ook derden met het merk kunnen werken.

tas voor ommeriek met tekst bij drager aan rijk onderwijs

Ook een nieuwe huisstijl?

We luisteren graag naar je wensen en geven vrijblijvend een advies voor jouw nieuwe project.

Share This