Alex van Ginneken – Huisstijl, logo en compleet branding pakket met herbruikbare templates

Experience Groningen logo en huisstijl

Branding en huisstijl voor Alex van Ginneken, Online Business Coach

Alex van Ginneken vroeg ons een nieuwe persoonlijke branding & huisstijl te ontwerpen en te implementeren voor zijn persoonlijke presentatie als Online Business Coach. Alex coacht ondernemers op directieniveau en helpt ondernemers met het uitkristalliseren van hun online strategie. Zijn eigen presentatie moest daarbij naar een hoger plan worden getild.

We hebben ervoor gezorgd dat alle uitingen, zowel online als offline, ontworpen zijn en voorzien van een volledig gebrande persoonlijke stijl. Dit heeft geresulteerd in een volledige professionele presentatie van Alex als Online Business Coach. We hebben visitekaartjes en overig drukwerk verzorgd zoals keycords met badge, pennen, moleskine boekjes met sleeve, presentatiebordjes en stickers. Ook is de stijl inmiddels geïntegreerd en door anderen gebruikt in overige uitingen van Alex zoals een intro/leader voor zijn coaching video’s.

Verder hebben we gezorgd voor een herbruikbare implementatie van de huisstijl. We hebben alle voorkomende commerciële uitingen voorzien van een eigen herbruikbaar template, dit template kan door Alex zelf worden aangepast en gebruikt zonder dat het ontwerp hierbij verloren gaat. Dit gaat dan om templates voor een e-mail handtekening, offerte, voorstel, powerpoint-presentatie, social media uitingen voor Facebook, Twitter, Google+, Instagram & LinkedIN (zowel banners als commerciële posts), een YouTube kanaal en allerhande drukwerk. In samenwerking met onze vaste fotograaf zijn er professionele foto’s gemaakt waarmee de branding compleet is. Als kers op de taart wordt het kantoor voorzien van duidelijke bewijzering en presentatie.

Project details

Klant Alex van Ginneken
Datum september 2017
Skills branding & design
Tools Canva, GSuite, Adobe, MailChimp

Schetsen voor het logo
Schetsen voor het logo
Schetsen voor het logo

Logo en Slogan

Alex wilde een strakke huisstijl. Fris, herkenbaar en inspirerend. Tijdens het creëren van het logo wist hij precies wat hij wel en niet wilde en kwam hij met veel voorbeelden en voorkeuren. Dit heeft er toe bijgedragen dat er pijlsnel een pakkend logo gecreëerd kon worden!

In Amerika heeft Alex de slogan bedacht waarmee hij zijn coachingsprogramma in één zin kon samenvatten. Met de stijl van het logo in het achterhoofd hebben we hier een pakkend ontwerp voor gemaakt, speels maar toch zakelijk. Het ontwerp van de slogan is geschikt om te gebruiken als animatie in filmpjes, op drukwerk en als digitale slogan in bijvoorbeeld de social media uitingen in Canva.

Kleuren

De basiskleur was al vroeg in het proces duidelijk. Helder blauw. Omdat een sterke huisstijl meer kleuren nodig heeft (vanwege de grote variatie in uitingen) hebben we een uitgebreid en sterk ondersteunend kleurenpalet samengesteld. We hebben hierbij ook veel gekeken naar de voorbeelden die Alex aandroeg, hij wist duidelijk wat hij wel en niet wilde en daardoor konden we snel schakelen en snel beslissen.

Digitale Implementatie

Alex is als online business coach zelf ook digitaal behoorlijk aanwezig. Naast de nodige social media profielen houdt hij online ook zijn presentaties bij, heeft hij een eigen YouTube kanaal en allerlei documenten die hij graag in Google’s gSuite wil beheren.

Canva
Voor al deze uitingen waren templates nodig die zelf van nieuwe foto’s en teksten voorzien konden worden. De online presentatie van Alex als coach moest in zijn geheel naar een hoger plan worden getild. Daarom hebben we voor alle uitingen meerdere templates gemaakt die Alex zelf kan aanpassen en beheren, zonder dat het design verloren gaat! Hiervoor gebruiken we de tool Canva For Work. Wij maken de templates in orde en Alex kan ze voorzien van tekst en nieuwe foto en meteen publiceren op bijvoorbeeld Facebook of Twitter. Ook een aantal drukwerk templates (zoals de templates voor keycord badges) hebben we op deze manier beheersbaar gemaakt, zonder concessies te hoeven doen aan de vormgeving. Alex heeft Motivational, Presentation, Standard en Cover templates gekregen voor 5 social networks: LinkedIN, Facebook, Twitter, Instagram & Google+.

Digitale Nieuwsbrief (Mailchimp)
In Mailchimp hebben we een tweetal templates ontwikkeld waarmee Alex zijn klanten op een professionele manier kan benaderen over bijvoorbeeld aanbiedingen, nieuwe trainingen of ander nieuws. We hebben een template vormgegeven als brief, en het tweede template is meer een traditionele nieuwsbrief met ruimte voor meerdere items. De nieuwsbrief templates zijn responsive (ook geschikt voor mobiel & tablet) en zijn volledig beheerbaar door Alex zelf.

Google gSuite
Alex is gewend te werken met Google gSuite voor al zijn documenten en presentaties. Omdat dit een tool is die voor hem onmisbaar is in zijn dagelijkse werk hebben we in deze tool de templates die hij nodig heeft ingericht in zijn eigen nieuwe huisstijl. Een powerpoint-presentatie geheel voorzien van eigen huisstijl, offerte-templates en brieven, noem maar op. Alles in de nieuwe stijl.

E-mail handtekening
Onmisbaar tegenwoordig als beetje ondernemer en zeker als online business coach is een goede e-mail handtekening. We hebben lang gezocht naar een manier om een afbeelding van “Start Here” mee te sturen. Zelfs geëxperimenteerd met een compleet html/css oplossing, uiteindelijk uitgekomen op het meesturen van een BASE64 afbeelding (hier gaan we binnenkort zeker weten een blogpost aan wijden), dit lijkt tot nu toe op alle devices goed te gaan.

<blockquote class="twitter-tweet" data-lang="en"><p lang="nl" dir="ltr">Factbased Marketing met <a href="https://twitter.com/avanginneken?ref_src=twsrc%5Etfw">@avanginneken</a> in De Fabriek <a href="https://twitter.com/hashtag/Emmen?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw">#Emmen</a> sturen op cijfers, conversie en chiazaad. <a href="https://t.co/7pTbzQJe2f">pic.twitter.com/7pTbzQJe2f</a></p>— OndernemersFabriek (@OFDrenthe) <a href="https://twitter.com/OFDrenthe/status/937681727320928256?ref_src=twsrc%5Etfw">December 4, 2017</a></blockquote><!-- [et_pb_line_break_holder] --><script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script><!-- [et_pb_line_break_holder] -->
Huisstijl definitief
Huisstijl uitwerking

Offline implementatie van de huisstijl

Voor de offline implementatie hebben we een serie aan drukwerk zaken verzorgd, van keycords, visitekaartjes, magneetborden etc. Een compleet pakket om alle deelnemers aan het coaching-traject volledig te voorzien. Er zijn zelfs mooi moleskine boekjes bedrukt! Erg gaaf om te zien hoe de huisstijl tot leven komt en ook in de tastbare wereld (en niet alleen online) tot uiting komt.

Roadbear Studios heeft me geholpen met zowel de online als de offline presentatie van mijn bedrijf. Ik ben heel blij met de eindproducten die ze hebben opgeleverd. Een compleet nieuwe huisstijl tot in de puntjes doorgevoerd. Hierdoor is mijn professionele uitstraling naar een hoger niveau getild. Ik ben zeer tevreden over de diensten van Roadbear Studios en ook de samenwerking liep naar alle tevredenheid. Ontzettend bedankt!

Alex van Ginneken

Online Business Coach, alexvanginneken.nl

Experience Groningen Poster ontwerp
Folder ontwerp inkijkje Experience Groningen
Flyer Achterkant Experience Groningen
Folder ontwerp inkijkje 2 Experience Groningen
Merch Experience Groningen
Flyer Voorkant Experience Groningen
Folder ontwerp inkijkje 2 Experience Groningen
T-shirt crew Experience Groningen
Merchandise en folder Experience Groningen
Polsbandjes Experience Groningen

Ook een nieuwe huisstijl?

We luisteren graag naar je wensen en geven vrijblijvend een advies voor jouw nieuwe project.

Share This