Nieuwe Website + Fotografie Rikkers Gitaarbouw

Ruiter Fotografie - Nieuwe responsive website

Het gevoel als je de zaak binnenstapt, maar dan op de website.

Rikkers Gitaarbouw is een begrip onder muzikanten in en om de stad Groningen. Inmiddels timmeren Ferdinand en Jacco al 35 jaar aan de weg en leveren ze de ene na de andere custom made (bas)gitaar af.

Iedereen die wel eens in hun zaak is geweest weet wat voor warme ontvangst je krijgt. Dit zijn niet alleen vaklui, maar gepassioneerde instrumentbouwers die boven alles jouw ervaring voorop stellen. En dat merk je, in het gesprek, aan de koffie, de belangstelling, het enthousiasme en de vakkennis die je overigens gewoon tussen neus en lippen door gratis kunt oppikken.

Tja, we zijn nou eenmaal fan. (Had je t al door?) Voor deze opdracht kregen we de vrije hand. Jacco en Ferdinand hebben jarenlang zelf hun site gebouwd en onderhouden, maar liepen tegen de beperkende factor tijd aan. En als puntje bij paaltje komt bouwen ze toch liever gitaren dan websites.

Project details

Klant Rikkers Gitaarbouw
Datum november 2018
Skills development, design, fotografie
Samenwerking Huisfotograaf Patrick Ruiter

Bekijk live project »

Hoe communiceer je een gevoel?

Je maakt niet vaak mee dat een opdrachtgever beschikt over meer dan 5000! productafbeeldingen in zeer hoge kwaliteit. Toch raadden we aan om een fotoshoot te houden om juist het persoonlijke verhaal van Rikkers onder de aandacht te brengen.

Het product centraal op de productpagina’s, maar de relatie tussen muzikant en bouwer centraal op alle andere pagina’s.

Ook hebben we het gehad over het overbrengen van een gevoel. De Rikkers Gitaarbouwers hebben een missie en weten precies waarom ze custom gitaren bouwen (en geen fabrieksexemplaren verkopen.)

Dit gevoel ervaar je als je hun zaak binnenstapt en dit moest absoluut worden overgebracht via de website.

 

Fotografie

Onze huisfotograaf Patrick Ruiter hebben we ingeschakeld en hij heeft ons voorzien van meer dan 50 prachtige foto’s die alle aspecten van Rikkers Gitaarbouw belichten. Patrick heeft aan een half woord genoeg en de samenwerking verloopt altijd bijzonder prettig en ontspannen. Heel fijn als je samenwerkt met echte mensen (en geen professionele modellen). Mensen komen puur en als hun beste zelf op de camera. 

 

Techniek

De website is gebouwd in WordPress. We hebben voor alle instrumentcategorieen (bassen, gitaren, contrabassen) Custom Post Types gemaakt (eigen templates) zodat Jacco en Ferdinand gemakkelijk in een vooraf bepaald stramien nieuwe instrumenten te koop kunnen zetten.

Ook is het voor hen nu makkelijker geworden om nieuwsberichten en video’s op hun website te plaatsen. Hiermee wordt de website steeds voorzien van nieuwe content en blijven ze voorop lopen in de zoekmachines.

 

Meertalig

De website is door ons vertaald en meertalig opgeleverd in Nederlands en Engels. Via het beheersysteem kunnen de pagina’s gemakkelijk worden vertaald.

 

Kleurkeuze

Rikkers heeft als huissstijlkleuren het zwart en het rood. Deze kleuren vormen samen met het logo al 35 jaar de basis voor alle uitingen van Rikkers Gitaarbouw. We hebben het rood verwerkt in de website als basis- en steunkleur bij de foto’s en linkjes. Ook hebben we het rood laten terugkomen als overlay-kleur en gespeeld met verschillende waarden rood en opacity. Als extra steunkleur en contrast voor de footer hebben we een donkerblauw gekozen. Dit is het blauw dat ook te zien is op de Rikkers achterwand in het gitaaratelier in Groningen. Zo ‘breekt’ het het zwart, lijmt het de foto’s in de website en maakt het het geheel sfeervoller, zwart alleen is maar zo saai…

 

Structuur en tekst

De teksten zijn deels overgenomen van de oude website en in overleg door ons aangepast en herschreven. We streven ernaar om bij oplevering een zo compleet mogelijk product op te leveren. Dit is dus een volledig ingevulde, vertaalde en tekstueel correcte website. Zo had Rikkers hier in de aanloop naar het lanceerfeestje geen omkijken meer naar. Ontzorgen is hierin voor ons zeer belangrijk.

 

Website Ontwikkeling in WordPress

Bij het ontwikkelen van onze WordPress websites houden we uiteraard rekening met de bruikbaarheid op alle schermen (responsive). (Wij vinden dat je dit er tegenwoordig niet meer apart bij hoeft te zeggen, maar afijn, we krijgen er vaak vragen over…)

Ook checken we de sites standaard op laadtijden met verschillende webtools en leveren we de site SEO & Marketing-ready op, je concurrent weet niet wat ie meemaakt.

Daarnaast houden we bij de oplevering rekening met het feit dat je de website ook moet kunnen gebruiken. De back-end of ‘achterkant’ van de website is zodanig ingericht dat je er gemakkelijk mee kunt werken. Ook maken we van elk template dat we voor je hebben gebouwd een herbruikbare layout. Bij het zelf aanmaken van nieuwe pagina’s selecteer je eenvoudig deze layout en vul je hem met de nieuwe teksten.

Voor het optimaal kunnen werken met WordPress en je eigen templates maken we altijd een filmpje op maat. Deze video kun je ten alle tijde raadplegen als je op het punt staat iets aan je site te doen. Dit is juist voor Rikkers Gitaarbouw handig omdat op deze manier heel gemakkelijk nieuwe instrumenten op een eigen productpagina kunnen worden ingevoerd.

We houden uiteraard rekening met je instapniveau en je wensen t.o.v je website. Wil je een voorbeeld zien van onze instructievideo’s? Check dan ons eigen Youtubekanaal (vergeet niet ook even te subscriben!)

Ook een website die communiceert wat jij doet?

We kunnen je sowieso helpen met een goed gesprek in onze studio en een vrijblijvend advies.
We luisteren graag naar jouw plannen en helpen je bij het uitvoeren ervan!

Share This