AC Business Advice Logo Design

Experience Groningen logo en huisstijl

Een logo voor een nieuwe manier van zakendoen

We kregen een leuke opdracht vanuit een hele bijzondere plek. Of we een logo wilden ontwerpen voor een nieuw op te starten bedrijfsadviseur. Alleen konden we deze keer geen persoonlijke afspraak plannen want momenteel was de opdrachtgever op wereldreis. Dus dan maar een skype-call en zo konden we starten met het logo-ontwerp op afstand. Vanuit Cambodja en later Australië hebben we het hele designproces doorlopen. Bijzonder om het eens op zo’n grote afstand te doen en spannend om te kijken of we dan nog steeds het juiste gevoel in een logo wisten te vangen!

Project details

Klant AC Business Advice
Datum februari 2019
Skills branding & design
Tools Adobe Illustrator

Schetsen voor het logo

Schets, teken en krabbel

Allereerst moesten er wat schetsen uit het systeem. Een goed logo-idee komt niet zomaar, en (veel) schetsen is een uitstekende manier om je gedachtenstroom in een zo’n vrij mogelijke staat te krijgen.

In deze fase van het project bestaat er nog geen goed of fout, alleen de creatie en visualisatie van alle associaties met het onderwerp.

Er kwamen veel ideeën op en uiteindelijk is er een samenstelling gemaakt van de beste schetsen. Dit hebben we gepresenteerd en uiteindelijk in overleg een aantal schetsen voor uitwerking aangemerkt.

Sleutelwoorden waren de beweging in het zakendoen, de nieuwe en persoonlijke aanpak en het richten op het begeleiden van start-ups.

Van schets naar concept, de digitale uitwerking van het logo

We hebben we er voor gekozen om alvast een snelle digitale uitwerking van de eerste keus te maken, dit om alvast te laten zien waar een uitwerking van een van de logo’s naartoe zal gaan. Ook hebben we alvast gespeeld met kleuren en verschillende lettertypen.

 

Huisstijl definitief

Van concept naar uitwerking

Na een paar keer overleggen en wat extra uitleg over en weer is er gekozen om het ontwerp verder uit te werken in roze. De blauwe kleuren of variaties met blauw en groen worden erg veel gebruikt in de coachingwereld en wij wilden juist de andere, wat meer gedurfde en persoonlijke aanpak laten zien. En misschien stiekem toch ook wel om de vrouwelijke kant te benadrukken, de roze kleur in combinatie met het stoere lettertype blijft toch beter overeind dan in het blauw, daar wordt het logo meteen wat saaier. In combinatie met zwart en wit en de juiste fotografie (fotocredits: Unsplash) blijft het geheel een frisse uitstraling houden. Precies wat we voor ogen hebben voor bedrijven en startups die op zoek zijn naar een persoonlijk bedrijfsadvies en begeleiding. Iemand die écht met je meekijkt en ook verder denkt dan haar neus lang is.

 

Volgens ons al met al een geslaagd project!

 

 

Huisstijl uitwerking

Ook een nieuw logo?

We luisteren graag naar je wensen en geven vrijblijvend een advies voor jouw nieuwe project.

Share This