Dagbouk – CD Cover design

Dagbouk van n Troubadour voorbeeld

Drukwerk en vormgeving vierdubbel album Hans van der Lijke

Groninger zanger, troubadour en tekstschrijver Hans van der Lijke heeft een 4 dubbel CD (Dagbouk) in eigen beheer uitgegeven. Wij hebben de vormgeving en het drukwerk verzorgd.

Allereerst hebben we samen met Hans gebrainstormd over een concept voor zijn nieuwe CD Dagbouk. Het moest een compleet boekwerk worden met maar liefst 4 CD’s en een boekje erbij met veel teksten. Omdat er veel persoonlijke verhalen en liedjes van Hans op staan, en het als een rode draad door zijn leven gaat, leek het ons leuk om dit ook letterlijk te vertalen in de vormgeving.

We hebben samen gekeken naar de verschillende verpakkingsmogelijkheden voor zo’n omvangrijk idee. Uiteindelijk hebben we gekozen voor een dvd-digipak met een apart boekje. Het dvd-formaat van de hoes voelt iets luxer aan en geeft in boekvorm ook meer ruimte voor de vele teksten.Voor de vormgeving hebben we gebruik gemaakt van schetsen met Adobe Ink&Slide en alles nabewerkt in Photoshop en Indesign.
Het regelen van het drukwerk, het persen van de CD’s en de uiteindelijke levering van het product hebben we rechtstreeks met wederom Sony in Zwitserland geregeld.

 Project details

Klant Hans van der Lijke
Datum november 2015
Skills design & print
Bestel de CD »

 

Oude foto Hans
CD binnenkant voorbeeld boekje CD eruit
CD Cover ontwerp bestand
Schets boekje onder t asfalt
Schets Hans en Tinie Vin Saint Amour 1977
Foto voorkant CD Dagbouk
Dagbouk 1e flap
Dagbouk 2e flap
Dagbouk binnenkant totaal
Dagbouk losse CDs en voorbeeld binnenkant boekje 2
Dagbouk losse CDs en voorbeeld binnenkant boekje

Meer weten over het laten ontwerpen en drukken van een CD?

We luisteren graag naar je wensen en geven vrijblijvend een advies voor jouw nieuwe project.

Share This