Meertalige Reserveermodule met eigen plattegrond voor De Vlagtwedder Landbouwbeurs

voorbeeld van laptop en telefoon met aanmeldproces voor de vlagtwedder landbouwbeurs

Een meertalige reserveermodule met eigen plattegrond – een innovatief WordPress en Vue.js Project

Uitdaging: De Vlagtwedder Landbouwbeurs, een prominente beurs in de landbouwsector, stond voor de uitdaging om hun reserveringssysteem voor standplaatsen te moderniseren. De behoefte was een intuïtieve, flexibele en automatische reserveermodule die naadloos kon integreren met hun bestaande WordPress website. Daarnaast moest de module in twee talen beschikbaar worden gemaakt. Nederlands en Duits.

Oplossing: Roadbear Studios ontwikkelde een op maat gemaakte reserveermodule, gebruikmakend van de kracht van WordPress in combinatie met de dynamische mogelijkheden van Vue.js. Deze module stelde de beursorganisatoren in staat om een eigen beursplattegrond te uploaden en daarop reserveerbare plaatsen in te stellen. Elke plaats kon worden aangepast qua kleur, grootte, beschikbaarheid van tenten, en de duur van de reserveringstime-out. Ook is de module volledig meertalig voor zowel de Nederlandse als Duitse exposanten én zit er zelfs de mogelijkheid in een extra taal toe te voegen.

Daarnaast hebben we de volledige website omgebouwd en overgezet van een verouderde WordPress installatie naar onze eigen installatie. De site is aan de achterkant volledig gemoderniseerd en klaar voor alle updates!

Samenwerking: In het project voor de Vlagtwedder Landbouwbeurs was Jantydesign, onder leiding van Janty Heeres, een essentiële partner. Jantydesign was verantwoordelijk voor het ontwerp van de gehele website, inclusief de visuele aspecten van de reserveermodule.

De samenwerking tussen Roadbear Studios en Jantydesign kenmerkte zich door persoonlijk en direct contact. Deze nauwe samenwerking zorgde voor een vloeiende integratie van design en technologie, waarbij het ontwerp van Jantydesign naadloos aansloot op de technische realisatie door Roadbear Studios.

De positieve ervaringen en het persoonlijke contact met zowel Jantydesign als de organisatie van de beurs hebben bijgedragen aan een succesvol project dat zowel qua design als functionaliteit hoog scoort.

Project details

Klant Vlagtwedder Landbouwbeurs

Partners Janty Design (ontwerp)

Datum februari 2023 tot oktober 2023

Skills UI-design, development

Tools Penpot / GIT / WordPress / Leaflet / VUE.js

Bekijk live project »

Voordelen van de reserveermodule:

  • Aanpasbare Beursplattegrond: Beheerders kunnen hun eigen plattegrond uploaden en aanpassen, wat zorgt voor maximale flexibiliteit.
  • Gestroomlijnd Reserveringsproces: Het proces van het reserveren van een of meerdere stands is nu gemakkelijker geworden. Ook kunnen er geen fouten meer worden gemaakt bij de plaatsing van de tenten dankzij de ingebouwde logica. (Een tent van 5×5 is niet selecteerbaar bij een plaats van 4×4 etc.)
  • Geavanceerde Reserveringsopties: Instellingen voor kleuren, grootte van de plek, tentbeschikbaarheid en time-outduur van reserveringen zijn mogelijk. Zo kan er iedere editie een nieuwe plattegrond worden gemaakt.
  • Gebruiksvriendelijke Interface: De interface maakt het makkelijk voor beheerders om reserveringen te beheren, goed te keuren of af te wijzen.
  • Automatisering: Automatische e-mailnotificaties met reserveringsdetails voor klanten, wat de communicatie stroomlijnt.
  • Efficiënte Data-Export: Mogelijkheid om reserveringsgegevens te exporteren naar CSV voor verdere analyse en administratie.

 

 

Resultaat:

De nieuwe reserveermodule is een gamechanger voor de Vlagtwedder Landbouwbeurs. De module verbetert niet alleen de efficiëntie van het reserveringsproces, maar biedt ook een betere ervaring voor zowel de organisatoren als de exposanten.

Met deze innovatie heeft de Vlagtwedder Landbouwbeurs zijn positie als serieuze speler versterkt. Voor de organisatie betekent het dat ze veel minder tijd kwijt zijn aan het regelen en handmatig communiceren met exposanten. Heel prettig voor een organisatie die puur uit vrijwilligers bestaat.

We hebben een prima samenwerking ervaren met meedenkende mensen. Het is nu veel makkelijker voor standhouders om zich aan te melden en veranderpunten worden binnen een dag opgelost/aangepast. SUPER.

Bert-Jan de Groot

Bestuur & PR, Vlagtwedder Landbouwbeurs

Het is op de plattegrond bij het aanmelden nu duidelijk te zien wie waar staat. Ook krijgen we veel minder vragen (tot nu toe). Voor mij is het makkelijker om aanvragen te verwerken en ik krijg een super service van jullie op de achtergrond.

Christa Kamphuis

Bestuur & Secretariaat, Vlagtwedder Landbouwbeurs

Keuze voor Vue.js:

Voor de front-end van de reserveermodule koos Roadbear Studios bewust voor Vue.js. Deze keuze werd ingegeven door de behoefte aan een snelle, responsieve gebruikersinterface die directe feedback biedt op gebruikersacties. Vue.js, bekend om zijn ‘snappy’ karakter, biedt een soepele en interactieve ervaring, waardoor de module niet alleen functioneel, maar ook aangenaam in gebruik is.

 

Voordelen van Vue.js in de Module:

  • Directe Interactiviteit: Door de responsieve aard van Vue.js krijgen gebruikers onmiddellijke feedback bij het invoeren van gegevens of het maken van selecties. Dit verhoogt de efficiëntie en vermindert de kans op fouten.
  • Moderne Uitstraling: De integratie van Vue.js draagt bij aan een moderne en strakke vormgeving van de module. Dit versterkt de professionele uitstraling van de Vlagtwedder Landbouwbeurs en maakt de module visueel aantrekkelijk.
  • Naadloze Integratie met WordPress: Vue.js werkt harmonieus samen met de WordPress API, waardoor een stabiele en veilige gebruikerservaring wordt gegarandeerd. Deze combinatie zorgt voor een krachtige back-end met een dynamische front-end.

Impact op de Gebruikerservaring:

De inzet van Vue.js heeft een significante impact gehad op de gebruikerservaring. Exposanten en beheerders profiteren van een intuïtieve en snelle interactie met de module, wat resulteert in een verhoogde tevredenheid en een soepel reserveringsproces. De keuze voor Vue.js illustreert ook Roadbear Studios’ toewijding aan het gebruik van geavanceerde technologieën om aan de specifieke behoeften van hun klanten te voldoen.

Ook je bestelproces verbeteren?

We luisteren graag naar je wensen en geven vrijblijvend een advies voor jouw nieuwe project.

Share This