Vormgeving en Illustraties voor Superfreelancer boek

Foto van Vita voor een boekenkast met superfeelancer boek in haar handen.

Superfreelancer – Het beste boek voor freelancers door Edwin Dijkstra

Edwin Dijkstra bundelde 10 jaar aan freelance ervaring in één prachtig boek voor freelancers. Hij had een paar hele duidelijke wensen en eisen voor de vormgeving.

  • Graag iets in de stijl van de oude 8 bit games. (Vandaar ook de naam Superfreelancer).
  • Herbruikbare elementen en illustraties voor online uitingen.
  • Met mogelijkheid om eigen ebook te publiceren.

Voor mij was het een gelegenheid om me volledig onder te dompelen in de pixel-art. Met heel veel plezier ontwierp ik niet alleen een boek-cover en binnenwerk, maar ook maakte ik voor elk hoofdstuk een eigen passende illustratie.

Een heerlijk creatieve opdracht met een mooi resultaat.

Vita en René hebben me enorm geholpen met mijn business. Eind 2021 had ik het idee om een boek te schrijven en zelf uit te geven. Om deze reden kocht ik het domein edwin.nl. Toen ik Vita vertelde dat ik daar een blog en shop op wilde hebben, met als doel daar mijn boek ook te verkopen, gaf ze aan dat een boek designen óók tot haar aanbod hoort. Zowel de kaft als het binnenwerk zijn top geworden. Inmiddels staat de site, zijn 1000+ boeken verkocht en zijn er al wat extra items, zoals ansichtkaarten voor upsells, ontworpen.

 
Er wordt altijd meegedacht in de vraagstukken. En de communicatie is gestroomlijnd. Natuurlijk is het werk ook altijd top. Schrijf ik een volgend boek, weet ik precies wie het design en de nodige techniek gaan realiseren!:
Edwin Dijkstra

Auteur, Superfreelancer

Project details

Klant Edwin Dijkstra
Datum september 2022
Skills boekdesign & illustratie

Logo Pixel Studio

Handgetekende stijl elementen en items

Om het boek ook in het binnenwerk aan te kleden heb ik verschillende stijl elementen ontworpen. Ook zijn er diverse tiles ontworpen die in diverse samenstellingen gebruikt kunnen worden. Zo kunnen achtergronden doorlopend worden gemaakt en op elk gewenst moment worden afgekapt.

Hoewel het binnenwerk van het boek zwart wit zou worden, zijn alle elementen in kleur gemaakt en daarna omgezet naar zwart wit. Mocht je de elementen in de toekomst nog willen gebruiken, dan kan dat dus!

Ook zijn alle elementen omgezet naar Vector formaat. Dit betekent dat ze supergroot op een spandoek kunnen worden afgedrukt, zonder dat er iets verloren gaat van de kwaliteit.

Adobe Illustrator Master file van alle assets

Superfreelancer Karakter ontwerp

De hoofdpersoon in het boek Superfreelancer ben je eigenlijk zelf. Mijn eerste idee was om de hoofdpersoon te baseren op Commander Keen (ken je het nog?). Een spel wat ik als kind ontzettend veel heb gespeeld op onze oude MS-DOS computer. Echter het karakter werd hiermee te ingewikkeld en niet simpel (dus herkenbaar) genoeg.

Scott McCloud schrijft in Understanding Comics dat meer lezers zich kunnen identificeren met simpel uitgevoerde karakters. De simpelste is natuurlijk een stick-figure, maar dat was te eenvoudig voor ons 8bit game idee.

Daarnaast wilde ik het karakter een beetje baseren op Edwin. Om te voorkomen dat je weer valt over haarkleur of haarlengte en je daar dus niet mee kunt identificeren heeft het uiteindelijke karakter een hoodie op. Lekker comfortabele kleding, dat weer goed past bij een freelancer die lekker comfi vanuit huis kan gaan werken.

Het resultaat is een leuk en herkenbaar karakter, dat ook in zwart-wit herkenbaar blijft en waar je met eenvoudige aanpassingen veel verschillende situaties mee kunt ontwerpen. Alle illustraties zijn weer handgemaakt en uitgevoerd in kleur én zwart-wit.

Boekontwerp omslag, binnenwerk en eBook

Goed, alle illustraties zijn gemaakt, alle karakters bedacht, nu werd het tijd om het geheel in één boek ontwerp te gieten. Inclusief de opmaak van het binnenwerk (in zwart-wit) én het ePub bestand voor het ebook. Ook hebben we voor elk hoofdstuk op basis van alle elementen een passende illustratie gemaakt. Onderstaand een aantal voorbeelden.
Wil je meer zien? Bestel het boek hier!

Vita aan het tekenen op de ipad voor pixel illustraties
poppetje van superfreelancer springt tegen een vraagtekenblok en krijgt een muntje
de avatar rent in een driedubbel dikke rij met muntjes en krijgt alle muntjes
karakter achter een bureau met allemaal vraagtekenmuntje er omheen

Ook jouw boek laten illustreren en ontwerpen?

We gaan graag voor je aan de slag en zorgen ervoor dat het ontwerp van je boek professioneel wordt aangepakt. Van tekst tot de eerste druk tot een epub bestand om te verkopen als ebook. We helpen je graag!

Share This