Responsive WordPress Website – Carin Brenninkmeijer, Cultureel Ondernemerscoach

Ruiter Fotografie - Nieuwe responsive website

De vraag: Een nieuwe responsive website gericht op coaching voor cultureel ondernemers

Carin Brenninkmeijer, ondernemer, saxofonist, docent en dirigent benaderde ons met de vraag of wij haar misschien konden helpen met haar website. Ze zag dat er in haar culturele sector een grote ommezwaai gaande is en dat veel van haar collega docenten en muzikanten worstelden met het ondernemerschap. Omdat Carin zelf al 15+ jaar onderneemt in de cultuursector besloot ze het gat te dichten en zich aan te bieden als coach.

In het traject naar de realisatie van de website waren wij niet alleen webbouwer, maar ook sparringpartner, gesprekspartner en aanjager van ideeën. Zo had Carin al heel veel ideeën voor een eigen boek. N.a.v een van onze gesprekken hebben we besloten dat e.e.a ook eerst in een blog gegoten kan worden, zo kun je twee keer profiteren van je content. Ook werden onze suggesties voor de inhoud en de structuur van de site door Carin goed ontvangen. Ze bruist van de ondernemersdrift en energie en het samenwerken aan haar website was dan ook een feestje.

De technische eisen voor de website waren perfect voor ons WordPress product. We doen het ontwerp, bouwen de site en richten daarna je hele website in (we schrijven teksten, zoeken afbeeldingen uit en bedenken en regelen de hele inhoud van de site). Daarna neem je website volledig in eigen beheer. Uiteraard met uitleg en ondersteuning (een uitgebreide video tutorial op maat).

Project details

Klant Carin Brenninkmeijer
Datum juni 2018
Skills development & design
Bekijk live project »

Kickoff & Website Ontwerp

We hebben als eerst een kennismakingsgesprek gehad waarin we verkenden wat Carin’s wensen en plannen waren en waarin wij konden uitleggen wat wij zoal doen. Tijdens dit gesprek werd meteen al duidelijk dat we op veel vlakken raakvlakken hebben en dat we qua ideeën en invulling van haar werk op 1 lijn zaten.

Subsidie van EBG

We kregen ook in diezelfde periode te horen dat er een interessante regeling aan zat te komen voor bedrijven in het aardbevingsgebied. Zij konden tot 50% van hun kosten voor een marketingplan/website gesubsidieerd krijgen door de Economic Board Groningen. Met deze regeling in het achterhoofd belden we Carin opnieuw en hebben we besloten om haar project als een van de eerste projecten voor deze regeling in te starten. Carin was ook aanwezig bij het kenniscafé en kort daarna heeft zij zelf alles aangevraagd en geregeld.

Mede door haar ervaringen met het toch wat stugge SNN hebben wij besloten om ons zelf maar als aanvrager aan te melden. Dit bleek een goede zet, want veel ondernemers hikken toch aan tegen de administratieve rompslomp die zo’n aanvraag met zich mee brengt.

Structuur van de website

Toen we alles op een rijtje hadden hebben we een voorstel voor de structuur van de site en een eerste opzet van de homepage gemaakt. Hierbij hebben we gebruik gemaakt van de vele eigen foto’s die we aangeleverd kregen. Carin had zelf een fotoshoot geregeld en n.a.v onze briefing zijn er prachtige foto’s gemaakt, helemaal toegespitst op gebruik in de website. Daarnaast hebben we ook een keuze gemaakt in het lettertype en de layout van de site.

Gebruikers acties

In het ontwerp van de site hebben we rekening gehouden met de wens van de gebruiker/bezoeker die op zoek is naar informatie, de hoofddoelen van Carin’s website zijn in eerste instantie:

  1. Carin Brenninkmeijer vestigen als autoriteit op het gebied van Cultureel Ondernemerschap
  2. Cursusaanbod beschikbaar maken en richten op conversie van de bezoeker naar een betalende klant

Deze 2 hoofddoelen worden zichtbaar gemaakt op de website door Carin’s blog, de teaser naar haar boek en de testimonials die er gegeven zijn (autoriteit). Ook zijn er duidelijke Call To Actions gemaakt, zowel primair als secundair waarmee en bezoeker wordt verleid om vrijblijvend contact op te nemen met Carin.

Kleurkeuze

Carin had zelf al een logo laten ontwerpen voor haar nieuwe bedrijf, hierin was een diep donkerblauwe kleur opgenomen en een lichtblauwe kleur. Tijdens het ontwerpen van de website hebben wij hier als steunkleur een lichtgele kleur aan toegevoegd. Hierdoor wordt het ontwerp uitgebalanceerd en krijgt de website meer diepte. Ook de bolletjes in haar logo hebben we op een speelse manier in de rest van haar website laten terugkomen.

Structuur en tekst

De teksten van de website zijn in eerste instantie door ons geschreven. Uit ervaring weten we dat er veel komt kijken bij het opzetten van je website. Helemaal als je ook nog bezig bent om je bedrijf deels vorm te geven. De website en het marketingplan bieden hierbij een handig houvast. De teksten die wij schrijven komen tot stand n.a.v een serie gesprekken die we hebben over je bedrijf, je wensen en je doelen. D.m.v deze ‘onderdompeling’ in het onderwerp en de persoon kunnen wij de teksten heel persoonlijk schrijven. Daarnaast letten we op spelling en een consistente tone-of-voice bijpassend bij jouw merk en doelgroep.

Website Ontwikkeling in WordPress

Bij het ontwikkelen van onze WordPress websites houden we uiteraard rekening met de bruikbaarheid op alle schermen (responsive). Ook checken we de sites op laadtijden met verschillende webtools.

Daarnaast houden we bij de oplevering rekening met het feit dat je de website ook moet kunnen gebruiken. De back-end of ‘achterkant’ van de website is zodanig ingericht dat je er gemakkelijk mee kunt werken. Ook maken we van elk template dat we voor je hebben gebouwd een herbruikbare layout. Bij het zelf aanmaken van nieuwe pagina’s selecteer je eenvoudig deze layout en vul je hem met de nieuwe teksten.

Voor het optimaal kunnen werken met WordPress en je eigen templates maken we altijd een filmpje op maat. Deze video kun je ten alle tijde raadplegen als je op het punt staat iets aan je site te doen. Voor Carin hebben we bijvoorbeeld een filmpje gemaakt waarin o.a wordt uitgelegd hoe te bloggen en hoe een nieuwe pagina aan te maken. We houden rekening met je instapniveau en je wensen t.o.v je website.

Wil je een voorbeeld zien van onze instructievideo’s? Check dan ons eigen Youtubekanaal (vergeet niet ook even te subscriben!)

Ook een Responsive website?

We luisteren graag naar je wensen en geven vrijblijvend een advies voor jouw nieuwe project.

Share This