Ruiter Fotografie – Nieuwe website

Ruiter Fotografie - Nieuwe responsive website

De uitdaging: Een nieuwe responsive website voor fotograaf Patrick Ruiter

Het was al weer een tijdje geleden dat Ruiterfotografie een site update heeft gehad, de oude website voldeed dan ook niet meer aan de eisen van de tijd. Hij was niet responsive en de foto’s en informatie die er op getoond werd was voor Patrick Ruiter niet voldoende flexibel te bewerken.

Hij wilde graag een nieuwe website die zijn creativiteit en autoriteit op het gebied van fotografie goed naar voren bracht en zijn foto’s de ruimte gaf die ze verdienen. Ook wilde hij zelf controle houden over de inhoud van de foto-gallery’s en teksten en projecten makkelijk kunnen beheren, aanpassen en vervangen.

Uiteraard moest de site ook breed toegankelijk zijn, en dus standaard responsive gemaakt worden. Wel een uitdaging als je zit met veel beeldmateriaal, want je wil geen lange laadtijden voor de mobiele bezoekers.

Onze oplossing: Een responsive website in WordPress gebouwd met HoneyComb & Divi

Al deze eisen waren perfect voor ons nieuwe WordPress product waarmee wij een site volledig bouwen en inrichten, en je daarna je website volledig in eigen beheer neemt. Uiteraard met uitleg en ondersteuning.

Project details

Klant Ruiter Fotografie
Datum oktober 2016
Skills development & design
Bekijk live project »

Ruiter Fotografie huisstijl kleuren aanvullend op het logo
Ruiter Fotografie huisstijl kleuren aanvullend op het logo

Kickoff & Ontwerp

Bij een WordPress Honeycomb site houden we eerst een soort kickoff meeting. Hierin komen alle wensen aan bod en geven wij duidelijk aan wat er allemaal mogelijk is binnen het systeem. Omdat de site voor een vast bedrag per maand gebouwd wordt in een soort framework, zijn er een aantal standaard opties waar we gebruik van maken om tijd te besparen, deze opties bespreken we uitgebreid om te kijken of dat goed past bij de wensen.

Als we alles op een rijtje hebben doen we een voorstel voor de structuur van de site en een eerste opzet van de homepage, hierbij gebruiken we voorbeeld-foto’s of alvast eigen foto’s, maken we een keuze in lettertype/kleur en ontwerp. Dit doen we rechtstreeks in het systeem, zo is de preview meteen responsive en besparen we kostbare ontwerptijd.

Voor Ruiter Fotografie was het belangrijk dat de foto’s de site dragen. Verder moest de site vooral een zakelijk karakter hebben. Dus wel interieurfotografie en bedrijfsportretten, maar geen familieportretten of bruiloften. Ook moest er rekening gehouden worden met een blog en een stockfotografie gedeelte, waar in de toekomst uitgebreid kan worden naar een webshop.

In het ontwerp van de homepage hebben we dus zoveel mogelijk foto’s verwerkt. Niet alleen een slider, maar ook alle categorieen zijn voorzien van een eigen afbeelding die in een oogopslag een indruk geeft van de kwaliteiten van Ruiter Fotografie.

Kleurkeuze

Het was natuurlijk lekker makkelijk geweest om de gehele website een zwarte achtergrond te geven. Het is een fijne kleur voor het weergeven van fotografie, en het felle groen van het logo kleurt daar makkelijk bij. Toch zijn we gegaan voor een diepdonkerblauwe kleur. Dit geeft zonder de aandacht af te leiden van de foto’s toch meer sfeer en karakter aan de site dan zwart.

Structuur en tekst

Elk onderdeel van de website is apart vormgegeven en er is steeds gelet op het centraal stellen van het beeld. Omdat een site met alleen beeldmateriaal natuurlijk slecht scoort in de zoekmachines hebben we goede webteksten geschreven en de website een prettig navigeerbare structuur gegeven. Op de homepage is duidelijk waar deze site over gaat en vanuit het hoofdmenu zijn de diensten en verschillende onderdelen van de website makkelijk te bereiken.

Ontwikkeling

Bij het ontwikkelen van onze WordPress websites houden we uiteraard rekening met de bruikbaarheid op alle schermen (responsive). Ook checken we de sites op laadtijden met verschillende webtools. Met name voor deze website (veel beeldmateriaal) was dit een leuke uitdaging.

 

Ruiter Fotografie testimonials

Module testimonials

Een bijzonder onderdeel van deze site is de module testimonials. Voor Ruiterfotografie is het erg belangrijk de meerwaarde van een fotograaf toe te lichten. Immers, iedereen heeft tegenwoordig wel een digitale camera, en zelfs met de meeste telefoons maken mensen al aardige foto’s. Het hoe en waarom van een professionele fotograaf is daarom bij sommige mensen niet helemaal duidelijk. Om dit nog eens extra naar voren te halen hebben we de module testimonials gebruikt. Ruiterfotografie droeg 3 klanten aan, en wij belden voor een kort interview (10-15 minuten) en op basis daarvan stellen we een testimonial op in de woorden van die persoon. Uiteraard stemmen we de teksten ook af met de personen zelf, om te voorkomen dat iemand zich niet in een tekst herkent. Deze testimonials geven dan een uitstekend beeld van de meerwaarde van professionele fotografie van Ruiterfotografie!

Nieuwsgierig geworden? Bekijk de live website!

Ook een WordPress website?

We luisteren graag naar je wensen en geven vrijblijvend een advies voor jouw nieuwe project.

Share This