Geertje van der Zijpp – Nieuwe responsive website

Ruiter Fotografie - Nieuwe responsive website

De uitdaging: Een nieuwe responsive website voor kunstenaar en illustrator Geertje van der Zijpp

Het was al weer een tijdje geleden dat Geertje van der Zijp haar website had voorzien van een update. Er was wel veel informatie over haar te vinden, maar eigenlijk ging alles over de wenskaarten en de uitgeverij daarvan. Er was weinig informatie te vinden over Geertjes kunstenaarschap en haar schilderijen en workshops. Tijd dus voor een nieuwe website!

Het kunstenaarschap moest centraal staan op de nieuwe website. De schilderijen en reproducties moesten eindelijk de aandacht krijgen die ze verdienen. Daarnaast moest er natuurlijk wel ook informatie op over haar andere werk en werkzaamheden. Namelijk het atelier met allemaal leuke spullen en producten, het feit dat ze soms op markten staat, dat ze workshops geeft, dat ze kinderboeken en allerlei andere dingen illustreert en oh ja, ze runt ook nog een B&B waar je tussen haar schilderijen kunt overnachten. Oh en het geheel moet natuurlijk toegankelijk zijn zodat ze zelf nieuwsbrieven kan versturen en berichten en nieuwe producten en foto’s kan plaatsen.

Uiteraard moest de site ook breed toegankelijk zijn, en dus standaard responsive gemaakt worden. Wel een uitdaging als je zit met veel beeldmateriaal, want je wil geen lange laadtijden voor de mobiele bezoekers.

Project details

Klant Geertje van der Zijpp
Datum augustus/september 2017
Skills development & design
Bekijk live project »

Kickoff van het project

Bij het ontwerpen en ontwikkelen van een WordPress website houden we eerst altijd een soort kickoff meeting. Hierin komen alle wensen aan bod en geven wij duidelijk aan wat er allemaal mogelijk is binnen het systeem. Ook kijken we uitgebreid naar de positionering en de marketing van je bedrijf. Als we samen alles op een rijtje hebben doen we een voorstel voor de structuur van de site en een eerste opzet van de homepage, dit noemen we je web strategie.

Voor Geertje was het erg belangrijk dat al haar werkzaamheden een eigen plekje zouden krijgen op de site. Er stond eerder een niet volledig beeld van haar online met informatie verspreid over een aantal verschillende websites. Geertje wilde graag alles bundelen op een duidelijke en overzichtelijke manier en dan zo dat ze er zelf mee uit de voeten kon.

 

Als beeldend kunstenaar heb ik er jaren tegenaan gehikt om mijn werk ook online te presenteren. Doordat ik in contact kwam met Roadbear Studios heb ik nu eindelijk een prachtige website waarop ik al mijn illustraties, schilderijen en atelier aan iedereen kan laten zien! Ik heb de samenwerking met Roadbear Studios als zeer prettig ervaren. Met de persoonlijke begeleiding van Vita kan ik nu zelf mijn website aanvullen en bijhouden. Het was heel feestelijk toen alles klaar was.

Geertje van der Zijpp

Beeldend Kunstenaar

Ontwerpfase

Geertjes werk heeft een hele duidelijke eigen stijl en ze onderneemt, werkt en creëert dan ook vanuit een hele eigen filosofie. Al haar diverse werkzaamheden laten zich nog het best bundelen in haar eigen universum. Dit is ook de sfeer die ze creëert in haar eigen B&B, haar wenskaarten en haar schilderijen. We hebben dit eigen universum zo compleet mogelijk vormgegeven in haar nieuwe website door in de achtergronden en kleuren gebruik te maken van haar eigen werk. Zo zie je dit bijvoorbeeld terug in het gerafelde stukje achtergrond op de homepage.

Ruiter Fotografie huisstijl kleuren aanvullend op het logo
Ruiter Fotografie huisstijl kleuren aanvullend op het logo
Ruiter Fotografie huisstijl kleuren aanvullend op het logo
Ruiter Fotografie huisstijl kleuren aanvullend op het logo
Ruiter Fotografie huisstijl kleuren aanvullend op het logo

Kleurkeuze

Het palet voor de website is direct afgeleid uit het vele werk van Geertje zelf. Haar schilderijen zijn vriendelijk en dromerig van karakter en ze gebruikt vooral heel veel kleuren in haar schilderijen. Toch zijn er een paar kleuren te destilleren die vaak terugkomen, deze kleuren hebben ook een duidelijke link met de natuur en kunnen daarom goed gecombineerd worden. Het zachte groen voor de aarde en het gras, het zachte blauw voor de luchten, zacht geel voor bloemen, zand en gewas. Daarnaast als steunkleur een knallend rood.

Logo

Geertje had, heeft en hoeft geen logo, want als kunstenaar signeert ze natuurlijk al haar werken met een eigen handtekening. We hebben dus haar geschreven naar als “logo” gebruikt. Dit geeft de website een extra persoonlijk karakter en samen met de prachtige fotografie (door haar zoon Sam) wordt je zo op de homepage uitgenodigd in haar eigen universum.

Structuur en tekst

We hebben veel overlegd over de structuur van de site. Wat wel, wat niet en hoe delen we het in zodat het voor de bezoekers prettig navigeert. Omdat er geen bestaande website was waar we ons op konden baseren hebben we hierin een adviserende rol gespeeld en samen uiteindelijk een mooie toekomstgerichte (ruimte voor nieuwe producten/diensten/schilderijen) site-structuur opgesteld. De teksten waren een eerste opzet vanuit ons of Geertje en vervolgens in overleg uitgewerkt tot de definitieve teksten op de site.

Ontwikkeling

Bij het ontwikkelen van onze WordPress websites houden we uiteraard rekening met de bruikbaarheid op alle schermen (responsive). Ook checken we de sites op laadtijden met verschillende webtools. Met name voor deze website (veel beeldmateriaal) was dit een leuke uitdaging. Daarnaast koos Geertje een dag voor een feestelijke lancering van haar site, ze hield open atelier en had verschillende mensen uitgenodigd om de livegang van haar website met haar te vieren.

Ruiter Fotografie huisstijl kleuren aanvullend op het logo
Ruiter Fotografie huisstijl kleuren aanvullend op het logo

Ook een WordPress website?

We luisteren graag naar je wensen en geven vrijblijvend een advies voor jouw nieuwe project.

Share This