Bokpop Siddeburen – Nieuwe WordPress Website

Ruiter Fotografie - Nieuwe responsive website

De vraag: Een nieuwe responsive website voor een nieuw Popfestival in Siddeburen

Bokpop Siddeburen had een nieuwe website nodig! Sinds de eerste editie van het festival in 2017 (wat een groot succes was) wilden ze dit jaar uitpakken met een mooi aanbod van nationale en internationale artiesten. En dit moest allemaal mooi vormgegeven in een gloednieuwe website gegoten worden.

De wens: Graag geschikt voor mobiel, je moet kaartjes kunnen kopen, nieuwsberichten kunnen plaatsen en elk jaar moet het nieuwe programma en de artiesten van dat jaar op de website komen. Ohja en alle 1000+ foto’s van de editie van vorig jaar moeten er ook nog op!

Er was geen bestaande site, dus veel referentiemateriaal hadden we niet, alleen de wensen van Bokpop Siddeburen en de knalgroene huisstijlkleur!

De oplossing: Een responsive website in WordPress

Al deze eisen waren perfect voor ons WordPress product. We doen het ontwerp, bouwen de site en richten daarna je hele website in (we schrijven teksten, zoeken afbeeldingen uit en bedenken en regelen de hele inhoud van de site). Daarna neem je website volledig in eigen beheer. Uiteraard met uitleg en ondersteuning.

Project details

Klant Bokpop Siddeburen
Datum april 2018
Skills development & design
Bekijk live project »

De samenwerking met Roadbear Studios verliep echt op rolletjes, we zaten direct op 1 lijn qua ontwerp en inhoud van de website en konden snel schakelen. Ze hebben ruim voor de datum van livegang een mooie strakke site opgeleverd die aan al onze wensen voldoet. We zijn er erg blij mee en kijken uit naar een geslaagde 2e editie van Bokpop Siddeburen!

Erwin Bieze

Voorzitter, Stichting Bokpop Siddeburen

Kickoff & Website Ontwerp

We hebben eerst een soort kick-off meeting gehouden met de voorzitter van Stichting Bokpop Siddeburen, Erwin Bieze. Aan hem de taak om de wensen en eisen van de hele stichting aan ons door te geven. We zaten vrijwel meteen op 1 lijn en het werd een erg gezellig gesprek.

Structuur van de website

Toen we alles op een rijtje hadden hebben we een voorstel voor de structuur van de site een eerste opzet van de homepage gemaakt. Hierbij hebben we gebruik gemaakt van de vele eigen foto’s die we aangeleverd kregen. Daarnaast hebben we ook een keuze gemaakt in het lettertype en de layout van de site.

Gebruikers acties

In het ontwerp van de site hebben we rekening gehouden met de wens van de gebruiker/bezoeker die graag 3 hoofdacties wil kunnen uitvoeren. Deze hoofdacties zijn:

  1. Programma checken
  2. Artiesten checken
  3. Kaartje kopen

Deze 3 hoofdacties zijn duidelijk weergegeven en op elke pagina aan de linkerkant van de site permanent zichtbaar. De hoofdnavigatie met de overige informatie zoals locatie, overnachting en de reglementen hebben we in de topbalk weergegeven. Hier kunnen bezoekers terecht voor meer informatie over het festival.

Kleurkeuze

De (enige) kleur van bokpop was fel, superfel, gifgroen. Een mooie uitdaging om daar een hele website mee te vullen. Bokpop Siddeburen mag opvallen, mag knallen en lekker stoer zijn. Het mag lak hebben aan conventies en het mag uit de toon vallen. Daarom hebben we er voor gekozen om er geen steunkleur aan toe te voegen, maar om het gifgroene juist de kracht van de site te laten zijn. Naast zwart en wit hebben we een lichtgrijs aan het palet toegevoegd om de verschillende onderdelen van de site te kunnen benadrukken. Dit komt op de vervolgpagina’s terug in de verschillende balkjes.

Structuur en tekst

Elk onderdeel van de website is apart vormgegeven en er is steeds gelet op het centraal stellen van de informatie over het festival. Op elke pagina moet je gemakkelijk kunnen navigeren naar het bestellen van tickets of de artiesten en het programma.

De teksten zijn door ons geschreven en steeds in overleg gecontroleerd door stichting Bokpop. Ons aanspreekpunt was steeds de voorzitter Erwin Bieze. Dit werkte erg prettig omdat wij met 1 persoon konden communiceren en we gedurende het project steeds op 1 lijn zaten.

Website Ontwikkeling in WordPress

Bij het ontwikkelen van onze WordPress websites houden we uiteraard rekening met de bruikbaarheid op alle schermen (responsive). Ook checken we de sites op laadtijden met verschillende webtools. Met name voor deze website (met veel beeldmateriaal) was dit een leuke uitdaging. De afbeeldingen worden bij het uploaden automatisch gecomprimeerd naar een formaat dat ook voor het web acceptabel is en zo dat niet meteen het hele hostingpakket volloopt met data.

Ook een WordPress website?

We luisteren graag naar je wensen en geven vrijblijvend een advies voor jouw nieuwe project.

Share This