KarinHuis – Nieuw Logo, Huisstijl en WordPress Website

ODBS Nijenstein logo en huisstijl

Een huisstijl en website voor Verkoopstylist KarinHuis

Karin van Dijk- van der Zande van KarinHuis Woningpresentatie wilde graag een sterk en tijdloos logo voor haar nieuwe bedrijf Karinhuis Woningpresentatie. Ook wilde ze in het verlengde van het logo graag een responsive en converterende WordPress website. De website moest niet alleen in kaart brengen wat Karin zoal kan doen voor woningeigenaren, maar er ook voor zorgen dat ze aanvragen binnenkrijgt via haar website.

Het logo moest duidelijk maken dat Karin ‘iets’ met huizen doet. Ook moest het logo een tijdloze uitstraling hebben en passen bij de persoonlijkheid van Karin. Daarnaast moet het logo herkenbaar zijn voor de doelgroep en er voor zorgen dat ook bij het gebruik van alleen het beeldmerk herkenning optreedt. Wij zijn aan de slag gegaan en hebben een mooi logo ontworpen dat aan al deze eisen voldoet.

Omdat het bedrijf van Karin nieuw is, was er geen oude website of zelfs oude content waar we ons op konden baseren. Wij hebben Karin dus begeleid en geholpen met het structureren van haar dienstenaanbod en haar website op een heldere en overzichtelijke manier ingericht. Klanten weten haar nu te vinden en kunnen haar inhuren voor het stylen van hun woning.

Project details

Klant KarinHuis
Datum mei 2017
Skills branding, design & development
Bekijk live project »

De eerste schetsen voor het logo

De eerste schetsen

Voor het logo van Karin hebben we veel ge-experimenteerd met het invoegen van huizen in het logo. Zoals je ziet hebben we elke denkbare variant geprobeerd en hebben we overal de voors- en tegens van afgewogen. Om er ook iets persoonlijks aan toe te voegen hebben we nog kort geprobeerd het portret van Karin er in te verwerken, maar deze variant was niet succesvol en niet herkenbaar als interieurstylist.

We wilden uiteindelijk een simpele variant, veel van de schetsen hiernaast zijn nog te ingewikkeld en combineren meer dan 2 elementen om hun boodschap over te brengen. Daarbij lijkt de naam meer op Kar-In-Huis, en dat werkt verwarrend. De grap van het logo is juist om Karin In Huis, oftewel KarinHuis over te brengen en het logo moet geen verwarring scheppen over de diensten of de naam.

Hoe simpeler, hoe tijdlozer, hoe beter voor een logo. We proberen weg te blijven van al te duidelijke trends (momenteel met veel handgeschreven letters en veel ‘hipster’ elementen.) en juist toe te werken naar een sterk merk. KarinHuis met streep en dakje onder IN bleef over. De meest simpele vorm om een huis te suggereren.

 

Van schets naar concept

Op het laatste idee is nog even doorgeschetst zijn er vervolgens verschillende uitwerkingen in de computer gemaakt om te komen tot een gewenste stijl.

We zagen al snel dat ook een uitgewerkt portret in vector niet het gewenste effect ging opleveren na een rondvraag alleen maar deed denken aan een haarsalon. Dit idee is dus in dit stadium definitief gedropt. Daarna zijn we verder gegaan met het uitwerken van een tekstueel logo met als beeldmerk het huisje om de IN.

Dit bleek een succesvol idee. Hier waren ook erg veel toepassingen voor te bedenken en we konden nu de fase in waarin we deze toepassingen gingen ontdekken en 1 voor 1 gaan beoordelen.

Huisstijl definitief kleuren

Van concept naar uitwerking

Uiteindelijk zijn we uitgekomen op het definitieve logo zoals hij hier te zien is. Karin in 1 kleur en inhuis in de tegengestelde kleur. Het woordje IN heeft een kleur met erachter de 2e kleur die net te zien is. Dit versterkt de naam Karin en laat zien dat het gaat om Karin die in huis komt en advies geeft. Het woord woningpresentatie is een handgeschreven vectorafbeelding.

 

Overige kleuren

Voor de overige huisstijl kleuren hebben we rekening gehouden met waar deze voor ingezet kunnen worden. In het verlengde van de huisstijl lag het ontwerpen van een website. Ook wilde Karin graag veel kleur tot haar beschikking hebben. Dit past bij haar persoonlijkheid en ook bij haar beroep.

 

Drukwerk

De visitekaartjes en flyers die je bovenin de foto ziet zijn n.a.v de kleurstellingen en het logo gemaakt door Jolanda van der Zande van Bij Hout reclame. Tof om te zien hoe anderen met de gekozen stijl uit de voeten kunnen en de samenwerking met haar hebben wij als zeer prettig ervaren!

 

Huisstijl definitief kleuren

Webdesign

In de navolging van het ontwerpen van een logo + huisstijl hebben we ook een ontwerp voor een nieuwe website gemaakt. De website is in het WordPress CMS gebouwd en Karin heeft hierbij gebruik gemaakt van ons eigen website-abonnement HoneyComb.

Fotografie

Een goed webdesign valt of staat met goede foto’s. Voor Karin’s website hebben we gebruik gemaakt van fotografie van professioneel fotograaf Patrick Ruiter. Patrick werkt samen met Karin aan de verkoopstyling en neemt de fotografie voor zijn rekening.

Teksten

Ook hebben we de teksten voor de website geschreven. Wij schrijven altijd converterende en overtuigende webteksten en houden hierbij rekening met de eisen voor SEO (zoekmachine optimalisatie) en usability (gebruiksvriendelijkheid.)

Responsive

We leveren al onze websites responsive op, dit houdt in dat de site op alle schermen goed werkt. Dus ook geoptimaliseerd is voor mobiel en tablet.

 

 

Webdesign Nijenstein voorbeeld in laptop
Webdesign Nijenstein voorbeeld in laptop

Ook een nieuwe huisstijl met website?

We luisteren graag naar je wensen en geven vrijblijvend een advies voor jouw nieuwe project.

Share This