Website Collectief voor MOI Werkplekken – Design, Copywriting & Development

Ruiter Fotografie - Nieuwe responsive website

De vraag: In 3 weken 4 websites online met een duidelijk verhaal over het nieuwe initiatief MOI Werkplekken

 

De Economic Board Groningen heeft een nieuw initiatief gelanceerd: MOI Werkplekken voor ondernemers. Op verschillende locaties in onze regio worden gratis faciliteiten en betaalbare werkplekken beschikbaar gemaakt waar ondernemers gebruik van kunnen maken.

 

Omdat er een mooie kans voor lancering tijdens de promotiedagen noord (in Martiniplaza) voorbij kwam, moesten er een 4-tal websites op korte termijn worden gerealiseerd, de logo’s lagen klaar, maar de websites moesten nog wel ontworpen en gebouwd worden.

Geen tijd te verliezen dus.

 

 

Project details

Klant Economic Board Groningen
Datum oktober 2018
Skills development & design Bekijk live project »

Kickoff & Website Ontwerp

Bij dit project was vooral snelheid geboden, we hebben dus met telefonisch overleg een hoop zaken kunnen afstemmen, de rest mochten we zelf invullen.

Het idee bij EBG was om er vooral een hele strakke site van te maken met veel kleurvlakken en eigenlijk geen foto’s. Dit hebben we afgeraden. Omdat mensen over de drempel geholpen moeten worden en omdat ze in Winsum zomaar gratis mogen aanschuiven, leek het ons juist heel belangrijk dat op de website duidelijk zichtbaar is hoe de locaties en de werkplekken er in het echt uit zien.

Structuur van de website

Er moest 1 overkoepelende site komen en in eerste instantie 3 eigen locatie-websites. In de toekomst misschien zelfs meer. Ook hadden deze 3 locaties verder niks met elkaar gemeen en gaan zij op geheel eigen wijze werken aan hun ondernemerscommunity.

Techniek

Vanwege het verschillende karakter van de aparte locaties hebben we er voor gekozen om 1 WordPress Theme te ontwikkelen en deze in te zetten op de verschillende aparte websites. Middels een handige Sass instelling in de CSS kunnen we de algemene styling voor het basistemplate regelen en hebben de aparte sites verder een eigen stijl voor de huisstijl-kleuren.

Elke website heeft zo een eigen domeinnaam en kan de marketing- en zoekmachineoptimalisatie op geheel eigen wijze inzetten.

Gebruikers acties

In het ontwerp hebben we voor de verschillende sites verschillende gebruikersdoelen ingericht.

Moi-werkplekken: Algemene informatie + contact opnemen.

Moi-winsum: Langskomen.

Moi-eemsdelta: Aanmelden community + aanmelden werkplekken.

Kleurkeuze

We hebben op basis van de aangeleverde logo’s zelf gekozen voor oranje als steunkleur in de website. Op elke achterliggende site is de eigen kleur van het logo ook de basiskleur van de site.

Structuur en tekst

De teksten van de website zijn in eerste instantie door ons geschreven. Uit ervaring weten we dat er veel komt kijken bij het opzetten van websites en dat de teksten misschien nog wel het moeilijkste onderdeel zijn om zelf te doen. Standaard leveren we onze sites dus op met geoptimaliseerde teksten. Naar aanleiding van een aantal telefonische gesprekken hebben we de websites volledig kunnen vullen.

Website Ontwikkeling in WordPress

Bij het ontwikkelen van onze WordPress websites houden we uiteraard rekening met de bruikbaarheid op alle schermen (responsive). Ook checken we de sites op laadtijden met verschillende webtools. Daarnaast houden we bij de oplevering rekening met het feit dat je de website ook moet kunnen gebruiken. De back-end of ‘achterkant’ van de website is zodanig ingericht dat je er gemakkelijk mee kunt werken. Ook maken we van elk template dat we voor je hebben gebouwd een herbruikbare layout. Bij het zelf aanmaken van nieuwe pagina’s selecteer je eenvoudig deze layout en vul je hem met de nieuwe teksten. Voor het optimaal kunnen werken met WordPress en je eigen templates maken we altijd een filmpje op maat. Deze video kun je ten alle tijde raadplegen als je op het punt staat iets aan je site te doen. Dit is juist voor moi-werkplekken handig omdat op deze manier heel gemakkelijk nieuwe locaties een start kunnen maken met hun eigen website.

We houden uiteraard rekening met je instapniveau en je wensen t.o.v je website. Wil je een voorbeeld zien van onze instructievideo’s? Check dan ons eigen Youtubekanaal (vergeet niet ook even te subscriben!)

Social Media Campagne

In de decembermaand hebben we een aparte landingspagina gemaakt zodat de lopende social media campagne voor het verhuren van de ruimtes en het aantrekken van de community succesvol kan verlopen.

In samenwerking met Robin de Boer (Mad Spider) hebben we een campagne verzorgd op zowel LinkedIN als Facebook. Achterliggend idee is dat December voor veel mensen een maand van bezinning is, een maand waarin je beslissingen neemt en besluit om tot actie over te gaan. De campagne is dan ook gericht op het verhuren van de ruimtes van MOI-Eemsdelta.

Ook een Responsive website?

We luisteren graag naar je wensen en geven vrijblijvend een advies voor jouw nieuwe project.
Share This