Noorderlicht Brandbook & huisstijl

Noorderlicht branding en huisstijl pack

Noorderlicht – Hoe krijgen we ons merk beter en herkenbaarder in beeld bij al onze uitingen, festivals en expo’s?

Noorderlicht presenteert zich als een verbindende speler op internationaal terrein met een hoge kwaliteit. Het merk Noorderlicht moet dus als garantie voor kwaliteit en exposure in binnen- en buitenland bijdragen aan een individuele carriere. Herkenbaarheid van het merk Noorderlicht staat hierbij dus voorop. Daarbij horen ook een internationale uitstraling van het beeldmateriaal én een focus op het effectief in beeld brengen van het beeldende werk van de geselecteerde kunstenaars.

De grote vraag voor Noorderlicht was, hoe krijgen we ons merk beter in beeld bij al onze uitingen en hoe kunnen we dat praktisch continueren binnen onze eigen organisatie?

Noorderlicht werkt veel samen met vormgevers en kunstenaars en heeft in het verleden altijd veel aandacht besteed aan de vormgeving rondom exposities. Dit heeft een prachtige variatie in posters en uitingen tot gevolg gehad, echter het merk Noorderlicht bleef hierin onderbelicht.

We zijn op zoek gegaan naar de kernwaarden van het merk, hetgeen het merk wil bereiken in de markt en bij de doelgroep en hebben dat op een sterke herkenbare manier opgezet.

Noorderlicht heeft uiteindelijk een digitaal online brandbook gekregen zodat organisatiebreed gebruik kan worden gemaakt van deze richtlijn en bijbehorende templates. Ook wanneer er geen professionele vormgevers in dienst zijn.

Project details

Klant Noorderlicht
Datum september 2022
Skills branding & design

Frontify logo

Wat is jouw kader?

Het woordje ‘kader’ is een verbindende factor bij het visualiseren van de nieuwe strategie van Noorderlicht. Deze is kort samengevat middels onderstaande kernwoorden. Met de vraag ‘wat is jouw kader?’, of ‘hoe groot is jouw kader?’, dwing je de kijker om dieper in te gaan op hetgeen dat in beeld is gebracht en om daarnaast ook na te denken over de kaders in zijn/haar eigen dagelijkse leven. Het woord kader is daarnaast een term uit de fotografie en film en kan dus ook letterlijk worden geinterpreteerd. Het doel is om met dit woord en bijbehorende vormgeving bij alle uitingen een vraag op te roepen over onderstaande thema’s.

kernwaarden en kernwoorden Noorderlicht

Het kader in beeld

Het kader is zoals op onderstaande afbeeldingen te zien toegevoegd aan de huisstijl van Noorderlicht. Door gebruik te maken van het plus icon dat al te zien was op de website en deze langzaam uitelkaar te trekken tot een kader kun je de inhoud nog meer benadrukken zonder afbreuk te doen aan de herkenbaarheid van het merk Noorderlicht.

ontstaan van het kader icon Noorderlicht
Kader item voorbeeld voor gebruik op de website Noorderlicht

Festival, On Tour en Studio

Noorderlicht kent momenteel 3 smaakjes. Festival, On Tour en Studio. Deze drie onderdelen moesten apart worden belicht, maar toch onderdeel zijn van dezelfde herkenbare huisstijl.

Daarom hebben we het logo uitgebreid met 3 sublogo’s in alle kleursamenstellingen. Op deze manier kan Noorderlicht spelen met kleur per tentoonstelling en toch alles herkenbaar naar buiten brengen.

Poster design, e-mail handtekening en social banners

Het merk staat, nu was het tijd om de diverse uitingen vorm te geven. Posters, social media banners, e-mail handtekening etc.

poster design versie 1

Versie 1

poster design versie 2

Versie 2

De winnende versie, versie.

Alle poster versies

De uiteindelijke poster is in verschillende versies gemaakt, zodat alle uitingen op verschillende manieren, maar toch herkenbaar naar buiten kunnen komen.

Online Brandbook

Alle uitingen en elementen, lettertypes, kleuren etc zijn vervolgens beschikbaar gemaakt voor de organisatie in een online brandbook. De posterstemplates en social templates zijn beschikbaar gemaakt in Canva, zodat iedereen het kan bewerken, teksten kan aanpassen en afbeeldingen kan vervangen.

poster design versie 1
poster design versie 2

Ook meer controle over je huisstijl?

We gaan graag voor je aan de slag en zorgen ervoor dat je huisstijl weer past als een lievelingsjas!

Share This