Logo + Website voor Energie Coöperatie Oudeschip en Omstreken U.A

ODBS Nijenstein logo en huisstijl

Een huisstijl en website voor de nieuw opgerichte Energiecoöperatie in Oudeschip

Voor de nieuw op te richten energie coöperatie in Oudeschip (en omstreken) werd ons gevraagd of wij ook iets konden betekenen voor een website en eventueel een logo. Omdat de coöperatie in oprichting vooral uit veel vrijwilligerswerk bestaat hebben wij toegezegd het logo als donatie aan de coöperatie te schenken. Voor de website was er een mooi subsidiebedrag beschikbaar wat ons in staat stelde e.e.a op een professionele manier te ontwikkelen.

We zijn gestart met het ontwerpen van een logo. Het moest een pakkend beeld voor de omgeving worden. Herkenbaar, betrouwbaar en toekomstbestendig. Dit is ons (zo bleek na de officiële presentatie) wederom ruimschoots gelukt :).

Project details

Klant Energie Coöperatie Oudeschip en Omstreken U.A
Datum juni 2018
Skills branding, design & development
Bekijk live project »

De eerste schetsen voor het logo

De eerste schetsen, het ontwerp proces in beeld

Schetsen van een windmolen, beweging, wind en een schip spraken voor zich. Na een week schetsen kwam er 1 beeld toch als sterkste beeld naar voren. Dit is het beeld van de windmolen als silhouet met de vier vlakken. De vlakverdeling vraagt om een mooi kleurenspel en het beeld kan ook gezien worden als symbool voor de Groninger vlag.

 

 

 

Van logo schets naar concept en kleur

Vervolgens zijn deze eerste schetsen uitgewerkt in kleur. We hebben gekozen voor frisse kleurstellingen, met de kleur geel er in verwerkt. Het blauw staat voor de blauwe lucht en het groen voor de groene weilanden. Het oranje is een steunkleur zodat het geel niet flets wordt. Dit kan ook achterwege gelaten worden. De kleuren hoeven vervolgens niet allemaal in het logo te worden verwerkt. Maar zijn ook deels nodig om de website te kunnen bouwen en voorzien van kleur. Ook hebben we rekening gehouden met de mogelijkheid om het logo alleen als beeldmerk te gebruiken (met alleen de letters ECO erachter) dit kan dan later in correspondentie, visitekaartjes, foldermateriaal of overig drukwerk worden gebruikt.

Webdesign Nijenstein voorbeeld in laptop
Kleurvoorbeelden logo Nijenstein
Huisstijl uitwerking en kleuren

De uiteindelijke uitwerking, kleur & vorm

Met dank aan de mooie uitgebreide en ook gerichte feedback van de bestuursleden kon ik het logo in zijn definitieve vorm gieten. Er miste nog een specifiek kenmerk van onze omgeving. De windmolen zoals afgebeeld kan overal staan, maar de wens was juist om een specifiek beeld van deze omgeving te creëren.

Goed dit hield dus in dat we opnieuw moesten kijken naar een schip/dijk/zeemeermin o.i.d om in het logo te implementeren. Na een kort uitstapje naar een behoorlijk duidelijk vormgegeven schip (wat helaas de verkeerde kant op voer) hebben we gekozen voor een abstracte uitwerking met een schuine lijn in het logo. Het onderste vlak is groen gekleurd, men kan hier dus een dijk of een schip in zien afhankelijk van het eigen perspectief.

In combinatie met het geel (van de goudkust, of graanrepubliek) en het heldere blauw (zoals we zo vaak de luchten hier zien) geeft het een herkenbaar beeld van deze karakteristieke omgeving.

Webdesign

In de navolging van het ontwerpen van een logo + huisstijl hebben we ook een nieuwe website ontwikkeld. De website dient vooral als platform voor de coöperatie om haar leden maar ook andere omwonenden te informeren van de voortgang en de laatste ontwikkeling.

Via de website kan men zich ook inschrijven voor deelname, dit is alleen wel beperkt door een geografische liggen t.o.v het windmolenpark. Niet iedereen kan meedelen helaas.

Webdesign Nijenstein voorbeeld in laptop
Webdesign Nijenstein voorbeeld in laptop
Webdesign Nijenstein voorbeeld in laptop

Ook een nieuwe huisstijl?

We luisteren graag naar je wensen en geven vrijblijvend een advies voor jouw nieuwe project.

Share This