Havencafé Delfzijl – Logo en Huisstijl ontwerp

Havencafé Logo ontwerp

Een logo en huisstijl voor een nieuw café in de haven van Delfzijl

Voor een nieuw café in de haven van Delfzijl (met de voorlopige naam Havencafé) werd gezocht naar een passend logo en aansprekende huisstijl. De kernwoorden stijlvol, nostalgisch, art-deco en haven waren leidend in de zoektocht naar een passend beeld.

Ook wilden we (vanwege de naam) een beeld creëren dat niet zomaar gekopieerd kan worden door ieder “café aan de haven”. Alle beelden met een anker, reddingsboei of boot vielen daardoor af.

Daarnaast zat er een mooie deadline op het project. Het eind van de lockdown was tevens de openingsdatum van het nieuwe café. Dus met een doorlooptijd van krap 5 weken hebben we het logo, de huisstijl en de drukbestanden voor de vlaggen, bestickering en kleding op tijd kunnen aanleveren!

Project details

Klant Havencafé Delfzijl
Datum mei 2021
Skills branding & design

Logo inspiratie en schetsen

Zeer kenmerkend voor de haven van Delfzijl zowel vroeger als nu zijn de grote kranen aan de kade.

Vita: “Vroeger gingen we vaak eens kijken in de haven van Delfzijl en ik kan me herinneren dat we dan ook onder deze kranen doorliepen, of er in elk geval vlakbij konden komen.”

Dit (nostalgische) beeld wilden we vertalen naar een luxe havencafé waar je kunt borrelen en vergaderen in stijl.

Van logo schets naar conceptlogo

Vanwege de snelheid hebben we direct het idee van de kranen in het logo gecommuniceerd. Dit was om snel te kunnen afstemmen of dit als basisidee goed zou vallen. Dit maakte tevens de schetsfase een stuk makkelijker (waar we normaal gesproken meerdere basis-ideeen zouden uitschetsen) en heeft het proces aanzienlijk versneld.

 

Huisstijl uitwerking
Huisstijl definitief

Lettertype en digitale uitwerking

Na de keuze voor het logo met de losse kraan is het logo digitaal uitgewerkt als vector illustratie en vervolgens moest er een keuze worden gemaakt in een bijpassend lettertype.

Vanwege het karakter en het gebruik van het logo is besloten om een keuze te maken uit een bestaand lettertype en deze op verschillende punten aan te passen zodat het perfect bij de illustratie zou passen. Zo is bijvoorbeeld het streepje op de laatste E aangepast aan de lijn die onder de kraan staat.

kleurenpalet

Van concept naar uitwerking in kleur

Na een paar keer overleggen is er een keuze gemaakt in de kleuren, gekozen is om het logo in goudfolie op een donkerblauwe achtergrond weer te geven. In de voorbeelden hiernaast is het goudfolie digitaal nagebootst.

Ook was de keuze tussen de twee uitwerkingen nog niet gemaakt, deze zijn daarom beide in kleur aangeboden. De keuze viel al snel op het logo met de losse kraan. Dit logo is tijdlozer en geeft een mooi en origineel beeld van het Havencafé in Delfzijl. 

Huisstijl definitief
Huisstijl definitief

Grid & Kleurenpalet

Ook zijn de horizontale lijnen even dik gemaakt als de lijn waar de kraan op staat en heeft alles eenzelfde uitlijning ten opzichte van elkaar gekregen. Dit soort details brengen rust in een ontwerp en maakt dat het geheel professioneel en origineel overkomt.

De kleuren zijn verder afgeleid van het donkerblauw en goud en zijn gezocht ter aanvulling op de kleuren in het interieur (dat destijds nog niet af was, zie de foto’s :))

Havencafé Logo ontwerp

Ook een nieuwe huisstijl?

We luisteren graag naar je wensen en geven vrijblijvend een advies voor jouw nieuwe project.

Share This