Logo Ontwerp stopt niet bij één versie

okt 8, 2022 | Achter de schermen, Design

Logo ontwerp stopt niet bij één bestand. Zelfs niet bij één versie. Je hebt op zijn minst meerdere versies van je logo nodig, met of zonder beeldmerk, met of zonder slogan. Daarnaast moet je al die versies in meerdere formaten aangeleverd krijgen. Krijg je dit niet van je ontwerper? Dan ben je echt aan het verkeerde adres.

Je logo staat nooit alleen

Veel mensen denken dat het ontwerpen van een logo slechts één plaatje oplevert. Niets is minder waar. Het logo dat je ontwerpt staat namelijk nooit alleen. Mensen komen het tegen in hun eigen omgeving, op ramen, vlaggen, posters, je bedrijfskleding, je bus of auto, een poster, je e-mails en natuurlijk je facturen. In al deze vormen wil je dat je logo er goed uit ziet en in de juiste kleurstellingen en formaten scherp! wordt weergegeven. Ook wil je dat er voor elk type achtergrond een logo beschikbaar is (donker, licht, druk, rustig etc) Het gevoel van jouw merk mag in geen enkel geval afwijken van je boodschap en moet er altijd professioneel uit zien.

Het ergste geval dat ik ben tegengekomen was een logo ontwerp dat alleen werd opgeleverd als een .jpg. Tja, daar kun je dus bij een drukker helemaal niks mee. De achtergrond is dan niet eens transparant, maar altijd wit en het logo heeft maar één afmeting. Zo krijg je dus van die lelijke blurry logo’s in de krant :).

Een goed logo ontwerp krijg je altijd in meerdere formaten aangeleverd

Een zorgvuldig uitgevoerd ontwerp zorgt ervoor dat je dit probleem gewoon niet hebt. Hiermee bedoel ik dat je je logo altijd in meerdere formaten, vormen en kleuren opgeleverd krijgt. Dit heet een logo-pack. (Iedere designer zal dit trouwens weer anders noemen…) In een logo-pack zitten bij ons daarom altijd alle versies van je logo die je in de toekomst nodig zult hebben om bovenstaande uitingen mee te laten ontwerpen. Zwart, wit, kleur, oneliners, met en zonder slogan, beeldmerk, print-klaar als vector én alles wat je direct kunt uploaden naar je website, je boekhoudpakket en je social-media kanalen. Ons doel is dat jij gewoon een drukker kan bellen, je logo-pack én je huisstijl boek kunt opsturen en op die manier vlaggen, werkjassen, bestickering, pennen, boekjes en noem maar op kunt bestellen.

Je Logo pack onderhouden

Daarnaast is het onderhoud van een logo-pack ook een hele fijne stap die je niet wilt overslaan. Want wat doe je wanneer er een wijziging komt in je logo of je naam? Of wanneer je gewoon een extra versie wilt hebben?

Dat moet allemaal kunnen. Daarom hebben wij voor iedere versie van je logo in 1 export-bestand een uitwerking staan welke gemakkelijk gewijzigd kan worden en welke we opnieuw kunnen exporteren. Dus heb je een extra formaat nodig, of wil je je logo voor een speciale gelegenheid in een nieuw jasje bestellen? Alles is mogelijk met een goed uitgevoerd ontwerp!

Nieuwsgierig naar wat wij zoal maken? Kijk eens in ons portfolio!

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën

Onze eigen collectie web tools

Check onze Tools pagina
Share This