Geen offertes meer schrijven, zou dat niet fijn zijn?

dec 8, 2023 | Digitalisering, Programmeren

Je hebt een dure machine aangeschaft, gespecialiseerd in het vervaardigen van deuren, elk uniek in hoogte, breedte en materiaalkeuze. Supertof, want je kunt nu razendsnel deuren maken met je nieuwe machine.

Nu is het alleen nog een kwestie van de offertes voor de deuren sneller ‘de deur uit’ te krijgen, pun intended.

Helaas is dit juist vaak een tijdrovend proces, waarbij voor elke aanvraag de prijzen voor verschillende houtsoorten en materialen zoals hang en sluitwerk moeten worden opgezocht, soms zelfs in pdf-jes die je van je leverancier opgestuurd hebt gekregen.

Maar wat als dit allemaal geautomatiseerd kan worden?

 

Automatisering transformeert de bestelervaring

Bij Roadbear Studios duiken we in de workflow van je bedrijf. We kijken waar de knelpunten zitten en waar automatisering een rol zou kunnen spelen. De introductie van geautomatiseerde bestelprocessen is een gamechanger.

Met slimme, op jouw maakbedrijf toegespitste software kunnen klanten nu zelf hun specificaties invoeren: de gewenste afmetingen, het type hout, de afwerking en eventuele extra’s. Het systeem berekent vervolgens onmiddellijk de prijs, gebaseerd op de huidige materiaalkosten en arbeidsuren.

Geen handmatige berekeningen meer, geen vertragingen voor je klant, maar een efficiënte, nauwkeurige en directe prijsopgave.

 

Voordelen van automatisering voor de maakindustrie

  • Tijdsbesparing: Het handmatig opstellen van offertes is tijdrovend. Automatisering betekent dat je meer tijd hebt voor het daadwerkelijke productieproces of voor het ontwikkelen van nieuwe ideeën.
  • Nauwkeurigheid: Geen rekenfouten of misverstanden over materiaalkosten. Het systeem biedt altijd de meest actuele en accurate prijzen.
  • Klanttevredenheid: Klanten waarderen de snelheid en transparantie van een automatisch gegenereerde offerte. Dit verhoogt niet alleen het vertrouwen in jouw bedrijf, maar verbetert ook de klantbeleving.
  • Flexibiliteit: Klanten kunnen experimenteren met verschillende opties en onmiddellijk de kostenimpact zien, wat leidt tot beter geïnformeerde beslissingen.
  • Marktconcurrentie: Met een geautomatiseerd systeem kun je sneller reageren op marktveranderingen en klantaanvragen, wat je een voorsprong geeft op concurrenten die nog steeds handmatig werken.

Bij Roadbear Studios gaan we verder dan standaardoplossingen. We begrijpen dat elk bedrijf uniek is en zijn eigen uitdagingen heeft. Onze maatwerk-software is niet alleen een tool; wij zien het als een partnerschap dat gericht is op het optimaliseren van jouw bedrijfsvoering.

Met onze expertise in automatisering en jouw kennis van de maakindustrie, kunnen we samen mooie stappen zetten richting een betere workflow voor je bedrijf.

Ben je klaar om de eerste stap te zetten? Neem contact met ons op en plan je Discovery Call.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën

Onze eigen collectie web tools

Check onze Tools pagina
Share This