Vakantiemelding op je WordPress Contactformulier

jun 21, 2018 | How-to, Wordpress

vakantie melding afwezigheid op je wordpress contactformulier

In deze blogpost laten we zien hoe je een afwezigheids- of vakantiemelding instelt in je Contactform 7 Contactformulier. Veel ZZP-ers en kleine ondernemers gaan ook dit jaar weer op een welverdiende vakantie. Met je gezin, met je vrienden of gewoon lekker zelf. Ontstressen en ontspannen! Even helemaal weg. Dus ook je bedrijf even ‘uit’. Heerlijk….

Dan zit je natuurlijk niet te wachten op pissige mailtjes van mensen die contact met je hebben gezocht tijdens je afwezigheid. Gelukkig kun je daar ook op je website al iets aan doen.

Boze e-mails en berichten van klanten na je vakantie via je contactformulier

(Foto: Matthew Brodeur via Unsplash)

 

Dikke afwezigheidsmelding op de homepage?

Natuurlijk kun je een dikke vette melding op je homepage zetten dat je er niet bent. Maar dit staat niet alleen onprofessioneel, maar wordt ook nog eens geïndexeerd door Google. (Check dit zoekresultaat maar eens.) En het is ook eigenlijk niet relevant dat je op vakantie bent, want je website is gewoon open toch? Of was je van plan ‘m helemaal offline te halen voor je weekje weg? Niet doen dus. Het werkt remmend voor mensen die van plan zijn contact met je op te nemen, want geduld hebben we in de 21e eeuw niet meer ;).

 

Stel je contactformulier in tijdens je vakantie!

Als je website op WordPress draait is er een dikke kans dat je ook ContactForm 7 gebruikt. Dit is wereldwijd het meest gebruikte contactformulier-plugin en wij gebruiken ‘m ook. Hiermee kun je eenvoudig een automatisch antwoord sturen op het moment dat iemand jou formulier invult en verstuurt. Ook krijgt je bezoeker na het versturen directe feedback over je afwezigheid en wat hij/zij kan verwachten.

Check deze video voor de uitleg. (6mins)

 

En verder:

  • Stel ook ff een autoresponder in op je gewone mail, zoals bijvoorbeeld Outlook.
  • Webshop op vakantie? Check even de kvk-checklist voor webshops, staan erg handige tips in!
  • Zet een bericht op je Voicemail!
  • Vraag een vertrouwd persoon of medewerker om spoedcontact te zijn tijdens je afwezigheid.

Zo moet zelfs de meest drukbezette ondernemer toch heus wel een weekje op vakantie kunnen. En dan bedoelen we écht op vakantie, dus niet met de laptop op schoot…

Contactformulier klaar? Fijne vakantie!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën

Onze eigen collectie web tools

Check onze Tools pagina
Share This