Haal 2x Meer Bezoekers naar je Website met Facebook

jul 17, 2017 | Online marketing, Social media, Wordpress

Meer Bezoekers op je Website met Facebook

(dit artikel werd al eerder gepubliceerd in ons Mag-e-zine, schrijf je snel in!) (Met toestemming voor publicatie van deze case op ons blog en in ons Mag-e-zine en veel dank aan: Yvonne Hofman, Hofdesign.)

Yvonne HofmanYvonne Hofman is portrettekenaar. Sinds 2016 hosten wij haar website die ze zelf heeft gebouwd met WordPress. Yvonne is erg actief met haar bedrijf op Facebook, daar haalt ze veel klanten vandaan en krijgt ze veel respons op haar werk.

Dit gaat super, maar het kan natuurlijk nog beter 🙂
Het is uiteraard supergoed om veel op Facebook te posten voor je bedrijf, alleen is het een beetje jammer dat je publiek dan op Facebook ‘blijft hangen’ en je ze niet kunt verleiden om meer van jouw werk te bekijken.

Daarom tipten wij Yvonne: Als je iets op Facebook plaatst, zorg er dan voor dat je eerst de content op je website plaatst en vervolgens alleen de link daarvan met een kort tekstje op Facebook zet. Dan zul je zien dat veel mensen niet alleen liken, maar ook op de link klikken en zo op jouw website terecht komen. (Waar je ze natuurlijk kunt verleiden met een prachtig aanbod!)

Dit heeft ze gedaan en we zagen een enorme toename in het aantal bezoekers aan haar website. Allemaal direct terug te leiden naar Facebook.

Dit was Yvonne’s Facebookpost van 1 mei:

Bovenstaand is goed te zien dat Yvonne een triggerende tekst heeft geschreven en preview foto’s heeft gebruikt die het eindresultaat nog niet verklappen. Nieuwsgierigen moeten dus echt doorklikken naar haar website om het resultaat te kunnen zien. En dat hebben ze massaal gedaan.

En hier het resultaat in de bezoekersaantallen:

Yvonne Statistiek Facebook bezoekers naar je website

Zoals je kunt zien, helemaal op het eind van de grafiek, is er een enorme stijging op 1 mei vanwege het plaatsen van de facebook-post met een doorklik naar de website. In totaal zijn er op 1 mei 254 unieke bezoekers op haar website geweest, waarvan 80% rechtstreeks via Facebook. De kleinere pieken die je over de maand April ziet zijn ook momenten waarop ze een Facebookpost deed, alleen toen nog zonder doorklik naar haar website.

De stijging t.o.v de maand April was in dit geval extreem, 524%. Dit was erg succesvol en dit gebeurt natuurlijk niet bij elke blogpost die je op Facebook plaatst. Over het algemeen gezien kun je spreken van ongeveer 2x zo veel verkeer naar je site t.o.v een Facebookpost zonder link.

Bezoek omzetten naar klanten (conversie)

Natuurlijk worden niet alle websitebezoekers meteen klant. De meeste mensen zijn nieuwsgierig en willen even kijken. Maar wat natuurlijk wel erg leuk is, is om deze nieuwsgierige bezoekers te triggeren om op jouw website nog meer te doen. Inschrijven voor jouw nieuwsbrief, meedoen aan een wedstrijd, of een ander leuk idee waardoor jij hun e-mail adres krijgt.

En als je de adressen eenmaal hebt kun je ze natuurlijk zelf gaan mailen en wordt je minder afhankelijk van alleen Facebook voor je verkoop.

 

Vragen? Opmerkingen, zet ze in de comments!

Heb je nog een vraag of opmerkingen n.a.v deze post, zet ‘m in de comments en we zullen zo snel mogelijk reageren!

Bewaren

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën

Onze eigen collectie web tools

Check onze Tools pagina
Share This