Vakantie? Zet je Social Media op de automatische piloot!

jun 30, 2019 | How-to, Online marketing, Social media

Of je het nou wil of niet, de vakantieperiode is aangebroken. Een periode waarin jouw bedrijf het natuurlijk wat rustiger aan doet (of juist heel druk heeft als je in de toeristische sector werkt). Hoe dan ook, het is erg handig om gedurende de zomer je sociale media op de automatische piloot te zetten. (Ook als jij niet zelf op vakantie gaat, maar die ene persoon die altijd zo handig is met je insta-account wél een paar weekjes weg is.)

Is het dan echt zo erg om een paar weken helemaal niks te posten?

Ja en nee. Natuurlijk is het niet het einde van de wereld en ook niet het einde van je bedrijf. Sociale media laten een wat meer persoonlijke kant en een actualiteit van je bedrijf zien die je niet altijd op je website kwijt kunt. Maar juist daarom is het belangrijk om te laten zien dat je bedrijf leeft. En dat je een paar weekjes op halve kracht draait hoeft niet iedereen te weten toch?

Oké, show me the magic!

Stap 1: Maak een gratis account aan op Hootsuite.

Hootsuite Screenshot

De website van Hootsuite, klik op Get Started-Free!!

Stap 2: Voeg (max 3) social media kanalen toe aan je account.

Heb je meer dan 3 accounts? Kies dan de 3 accounts waar je het meest actief op bent en waar je afwezigheid dus ook het meest zal opvallen. Wil je persé meer accounts toevoegen? Kies dan voor de betaalde versie.

Stap 3: Ga naar de planner en plan je berichten in! (max 30)

Klik op een dag en een tijdstip om je berichten in te plannen!

Geen inspiratie voor de komende weken? Recycle dan gewoon wat oude(re) content of zet je producten of diensten 1 voor 1 in het zonnetje! Maak er gewoon een zomerse rubriek van: In het zonnetje vandaag: Product X. Of zet een hele rits wist-je-datjes klaar! Hou het luchtig en kort, het is zomer!

Hootsuite Planner

Klik in de agenda op een dag/tijdstip dat je iets wilt plaatsen.

Klik op schedule for later

Klik op schedule for later om je bericht in te plannen. (En dus niet op Post Now, dan spam je je hele tijdlijn met alle vakantieberichten…)

Selecteer je gewenste sociale netwerken en type je bericht. Upload een leuke foto of plak een linkje naar je website (aanbevolen!).

(Optioneel) Stap 4: Pas eventueel je berichten aan per social media kanaal.

Het lastige aan Hootsuite is dat je moeilijk andere bedrijven of personen kunt taggen, niet iedereen heeft op elk social media account dezelfde username. Hou dit dus goed in de gaten en pas eventueel de ingeplande berichten achteraf aan om de tags goed te zetten.

Geen tijd om te taggen? Gebruik dan gewoon populaire hashtags die interessant zijn voor jouw product of dienst. Zo vinden mensen je ook en bereik je een doelgroep die geinteresseerd is in wat jij te vertellen hebt!

 

Warning:

Kijk, deze tips zorgen er voor dat jij als MKB-er of eenpitter tóch gewoon lekker op vakantie kunt. We moeten er hierbij wel vermelden dat dit dus niet geschikt is om altijd toe te passen binnen je bedrijf. We raden aan om te gaan voor een kwalitatief goede social media strategie, gericht op je doelgroep en waarbij jij in staat bent om in te spelen op actualiteit en om reacties achter te laten. Uiteraard heb je hier ff geen tijd voor als je lekker met je pina colada op het strand ligt. Vandaar dus deze post, want wij gunnen ook jou een relaxte vakantie.

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën

Onze eigen collectie web tools

Check onze Tools pagina
Share This