SSL Labs Score A voor al onze hosting

jun 21, 2018 | Achter de schermen, Programmeren, Systeembeheer

Alle Websites A Score op SSL Labs

Achter de Schermen

Deze keer belichten we onze inspanningen op het gebied van SSL. Achter de schermen wordt er elke dag hard gewerkt, getweakt en geprogrammeerd om al onze websites en apps optimaal te laten functioneren. (Achter de Schermen is onze nieuwe maandelijkse rubriek waarin we bepaalde technische keuzes of handelingen toelichten.)

 

Wat is SSL?

SSL staat voor Secure Sockets Layer en is een protocol waarmee informatie via een versleutelde verbinding verstuurd kan worden (lees meer hierover op Wikipedia). Dit is de laatste jaren steeds belangrijker geworden gezien de grote hoeveelheden persoonsgegevens er via internet verwerkt worden.

 

SSL & Google

Een SSL certificaat was voor webshops al langer verplicht, maar sinds januari 2018 is het verplicht voor elke website die persoonsgegevens vraagt. Als je dus een contactformulier op je site zet moet je dus ook een SSL certificaat inregelen. Daarnaast weegt Google sinds een tijdje het gebruik van een geldig en goed ingesteld certificaat mee voor de zoekresultaten. Ook moderne browsers zoals Firefox geven een melding als je op het punt staat gegevens in een onbeveiligd formulier in te vullen. Het is dus geen overbodige luxe meer, maar noodzaak voor je website! Gelukkig zien wij dit soort technieken gewoon als een standaard service voor onze klanten.

 

Let’s Encrypt

Logo Let's EncryptEr zijn verschilende typen certificaten verkrijgbaar; wij maken gebruik van de open-source variant Let’s Encrypt. Zij hebben een ommeslag teweeg gebracht in de wereld van de SSL certificaten. Waar er eerder enkele honderden euro’s per jaar werden gevraagd stelde Let’s Encrypt de certificaten gratis ter beschikking. Natuurlijk moet je wel over de juiste kennis beschikken om zo’n certificaat ook daadwerkelijk in te stellen en het onderste uit de kan te kunnen halen op je server.

 

Verdere inspanningen

Een certificaat alleen is meestal niet genoeg voor een A score. Om hoog te kunnen scoren heeft René dus nog meer gesleuteld aan onze server waardoor e.e.a optimaal werkt. Zo gebruiken we o.a HTTP/2 en monitort René constant onze server en onze score door mee te gaan met de ontwikkelingen in de markt en de aanbevelingen van SSL Labs.

 

Al onze hostingklanten halen een A score op SSL Labs

Het resultaat is dus dat alle websites die bij ons gehost worden standaard een A Score halen op SSL Labs. Hartstikke veilig dus en goed voor je zoekresultaten!

Natuurlijk is dit resultaat voor ons geen reden om achterover te leunen, da’s nix voor ons.. Wij blijven liever net zo lang tweaken, aanpassen en upgraden tot al onze klanten een A+ hebben! Check zelf je eigen score!

A Score SSL Labs

 

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën

Onze eigen collectie web tools

Check onze Tools pagina
Share This