Hou zelf de regie over je website met WordPress

mrt 20, 2018 | How-to, Wordpress

hou controle over je eigen wordpress website

In een van onze gesprekken kwam de volgende vraag naar voren:

“Kan ik straks wel overal gewoon bij? Want ik wil er straks niet mee zitten dat ik jullie voor elk wissewasje moet bellen en dan een dikke factuur krijg!”

Oké, een begrijpelijke vraag met zorg voor de toekomst. Want je zit als ondernemer niet op allerlei verborgen kosten te wachten. Gelukkig werken wij ook niet zo. Met onze WordPress websites geven we ondernemers zelf de teugels van hun website in handen. En we laten ze daarbij niet in de kou staan, want toegang tot je site alleen is niet genoeg, je moet ook weten hoe het werkt!
In deze post leggen we even kort uit hoe wij dit doen.

 

 

1. Toegang tot je WordPress website

WordPress Inloggen Op Je Eigen Website - InlogschermAllereerst zorgen wij tijdens het bouwen van je site dat je al toegang hebt en mee kunt kijken. Dit vinden we een transparante werkwijze en zo kun je ook op tijd op de rem trappen als bijvoorbeeld de teksten niet kloppen. Je krijgt een admin account waarmee je dezelfde rechten hebt als wij. Je kunt dus in theorie zelfs ons de toegang tot je site ontzeggen. Ook kun je zelf nieuwe gebruikers aanmaken en de rechten instellen per gebruiker (Je hebt de keuze uit, Abonnee, Auteur, Editor of Admin).

 

 

2. Zelf oneindig content toevoegen

Je site wordt kant-en-klaar opgeleverd. Inclusief teksten (geoptimaliseerd voor SEO) koppelingen met je social media en eigen foto’s en filmpjes (indien beschikbaar). Je hebt dus een supergoed startpunt en kunt van daar uit verder werken aan je website. Binnen je website werken we met een aantal templates die je herbruikbaar kunt inzetten.

Als je bijvoorbeeld een nieuw product of dienst wilt gaan leveren kun je zelf volgens dit template een nieuwe pagina aanmaken en de inhoud aanpassen met nieuwe teksten en foto’s. Ook kun je als je een blog- of nieuwsmodule hebt zelf oneindig berichten berichten plaatsen. Je bent alleen beperkt door de ruimte op de server (en die is supergroot.)

 

 

3. Snel teksten aanpassen met Visual Builder

Onze websites hebben een ingebouwde Visual Builder. Hiermee kun je gemakkelijk in het visuele gedeelte van je website tekstuele wijzigingen doen. Dit is handig als je geen tijd hebt om je te verdiepen in het admin-gedeelte. Of als je heel snel een tikfout wilt wijzigen op je website. Je logt in, gaat naar de voorkant van de site en klikt op Visual Builder Activeren. Je kunt nu door te klikken op de tekst even een tekstje aanpassen. Check de video:

 

 

4. Algemene uitleg & Video’s

Bij het in werking gaan van je site lopen we er even kort samen doorheen. Dit doen we niet te lang omdat het in onze ervaring wel even duurt voordat je daadwerkelijk iets gaat wijzigen. En dan ben je onze uitleg allang vergeten! Op ons Youtube-kanaal vind je daarom een heleboel filmpjes met uitleg over je WordPress website. In de video’s gebruiken we precies hetzelfde systeem en je kunt dus gemakkelijk en rustig kijken hoe je teksten wijzigt, openingstijden aan kunt passen of foto’s en filmpjes op je site kunt plaatsen. We plaatsen steeds nieuwe filmpjes dus grote kans dat jouw vraag erbij staat!

 

 

5. Eigen uitleg of cursus

Heb je een hele specifieke vraag? En is ie niet te vinden op YouTube? Dan hebben we een apart support adres waar je je vraag kunt stellen. We antwoorden dan met een filmpje. Dit kost 10 euro (excl. BTW) per filmpje. Als je inlogt in je website zie je meteen op je dashboard scherm een 1e filmpje met algemene uitleg + een formulier waarmee je een vraag kunt stellen. Deze vraag komt direct bij ons in onze support terecht. We hebben deze WordPress plugin overigens zelf geschreven en hij is ook voor anderen gratis te downloaden in de WordPress Plugins Directory.

 

Ook bieden we een WordPress cursus op locatie. Dit kost eenmalig €250,- (excl BTW) en duurt ongeveer 2 uur. Het maakt daarbij niet uit hoeveel deelnemers erbij aanwezig zijn.

Vraag een cursus aan

 

 

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën

Onze eigen collectie web tools

Check onze Tools pagina
Share This