Subsidie voor app wegwerkzaamheden & omgevingsmanagement

nov 17, 2017 | Algemeen, App, In de pers, Programmeren, Usability

Roadbear Studios on the Road met subsidie EBG

Het zal onze trouwe volgers niet ontgaan zijn, afgelopen maand is ons een flinke som subsidie toegewezen door de Economic Board Groningen. Wij hebben met behulp van Anco en Wouter van AC-Adviseurs onze aanvraag op tijd rond gekregen en daarna ook daadwerkelijk toegewezen gekregen! Met behulp van de EBG innovatieregelinG gaan wij op weg om onze applicatie op het gebied van wegwerkzaamheden en omgevingsmanagement te realiseren.

 

Omgevingsmanagement App, wat is dat?

Dat klinkt ingewikkeld, maar het komt er op neer dat we gaan onderzoeken hoe bouwbedrijven en overheden omwonenden beter op de hoogte kunnen stellen van geplande wegwerkzaamheden en overige overlast door bouw. Dit heeft als vakterm omgevingsmanagement en wij zijn hier als eerst mee in aanraking gekomen met het project Slochterdiep in opdracht van Arcadis. Naar aanleiding daarvan zijn we dieper in de materie gedoken en hebben we om tafel gezeten met een aantal grotere bouwbedrijven en overheden. De vraag om een structurele oplossing is groot.

Informatievoorziening voor omwonenden

De overheid heeft informatievoorziening voor de burger (terecht) steeds hoger op de agenda staan, maar er zijn nog te weinig schaalbare oplossingen voor bouwbedrijven om hier op in te spelen. De overheid legt de verantwoordelijkheid voor deze informatieverstrekking echter wel bij de aannemer. Het gevolg is momenteel dat iedereen maar wat doet. Er worden websites gelanceerd voor bijna elk groot bouwproject en iedereen geeft er vervolgens zijn eigen draai aan. Ook is er voor veel kleinere projecten gewoon te weinig budget en volstaat men nog steeds met alleen een brief. Daar schieten omwonenden natuurlijk niet veel mee op. Zij willen gewoon weten wanneer ze ergens niet langs kunnen, wanneer er eventueel (geluids)overlast is in hun buurt en wanneer de situatie weer normaal is. Dit willen wij centraal gaan aanbieden middels een applicatie die voor bewoners, bouwbedrijven en overheden alle functionaliteiten en informatie combineert.

Wat gaan we nou doen met het geld?

Deze subsidie is bedoeld om het project te kickstarten en om onze onderzoeksfase deels te financieren. We zitten met veel (technische) vragen die goed beantwoord moeten worden. Ook ontwikkelen we in deze periode een prototype van de app waarmee we een aantal vraagstukken ook van de gebruikerskant kunnen beantwoorden. Najaar 2018 is het prototype klaar en voorjaar 2019 willen we de applicatie lanceren. We zijn nog op zoek naar geïnteresseerden en eventuele partners in de bouw die in de testfase met ons willen samenwerken in ruil voor early acces van de app. Neem dus snel contact met ons op voor meer informatie over de instapmogelijkheden.

 

In de pers

Onderstaand een aantal artikelen die in regionale kranten zijn verschenen. Ook hebben we in het radioprogramma Babette op Noord van RTV Noord tekst en uitleg gegeven over de applicatie die we gaan ontwikkelen. Onderstaand het geluidsfragment van het interview.

Radioprogramma Babette op Noord 17 november 2017 om 09:15

 

Eemsbode 15 November 2017:

Ommelander Courant 09 november 2017:

1 Reactie

  1. Karin

    Super leuk interview!
    Succes!
    Gaaf hoor!

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën

Onze eigen collectie web tools

Check onze Tools pagina
Share This