Branding voor professionals

feb 16, 2021 | Design

Branding voor Professionals

Het binnen de lijntjes houden van een merk is een uitdaging voor veel ondernemers, maar ook marketing-professionals. Een brand-book geeft een richtlijn, maar in de praktijk is dit soms lastig te implementeren. Hoe zorg je er nou voor dat jouw merk er overal goed (en dus ook leesbaar!!) uitziet?

 

Tip 1: maak de uitleg en bestanden zo toegankelijk mogelijk

Official Online Brandbook Century

Zorg voor een omgeving waarin iedereen die uitingen maakt voor jouw merk niet alleen de richtlijnen kan inzien, maar ook direct de juiste bestanden kan downloaden. Na het opfrissen van de branding en het ontwerpen en stroomlijnen van al hun submerken hebben wij dit voor Century Autogroep compleet ingericht met Frontify.
Fonts, kleuren en zelfs code is hiermee voor de hele organisatie in 1 overzicht beschikbaar en direct te implementeren.

 

Tip 2: laat externe vormgevers alleen nog werken in een gedeelde Adobe CC Library

Werkt jouw organisatie met veel verschillende vormgevers? (Bijna) Alle vormgevers werken tegenwoordig in Adobe CC. Nou hoef je niet precies te weten wat dat is, maar weet wel dit: In Adobe CC kun je één overkoepelende library laten maken waarin al jouw merk-onderdelen worden verzameld. Van kleuren tot logo’s tot custom illustraties. Deze bibliotheek met door iedereen met een Adobe Account worden gedeeld. Alle assets komen dan direct beschikbaar in hun Adobe programma. Uiteraard creeëren wij voor ieder project een dergelijke library.

Bekijk onze eigen library »

 

Tip 3: Maak je logo’s en brandbook als download beschikbaar aan derden

Stuur iedere externe vormgever/drukker/marketeer die vraagt om jouw logo niet alleen je logo, maar ook je merk richtlijnen mee. Zo weet je zeker dat duidelijk is wat de bedoeling is. Heb je geen brandbook? Dat hoort bij het laten opstellen van een huisstijl, vraag je ontwerper dus om een brandbook met richtlijnen! (Wij leveren dit standaard bij al onze logo’s en huisstijlen.)

Wil je het helemaal professioneel aanpakken? Dan maak je een extra pagina aan op je website waarop je deze onderdelen als download aanbiedt. Zo weet je zeker dat jouw logo nergens meer “blurry” verschijnt!

Download hier het brandbook dat we hebben opgeleverd voor Aard Milieu (pdf)

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën

Onze eigen collectie web tools

Check onze Tools pagina
Share This