Wij helpen fusiescholen een merk te creëren waar iedereen achter staat. We zorgen ervoor dat iedereen kan meepraten en meebeslissen, zodat het nieuwe merk écht breed gedragen wordt.

Kindcentrum Rietpluim Appingedam Vlag

Betrokkenheid bij het proces is voor ons een vanzelfsprekendheid

Een nieuwe naam, logo en huisstijl na een fusie

Fusies tussen scholen zijn een unieke kans om opnieuw te beginnen, maar kunnen ook voor de nodige uitdagingen zorgen. Vooral als teamleden en ouders zich niet gehoord voelen of bang zijn voor verandering. Daarom is het extra belangrijk dat de communicatie goed zit. Tijdens de fusie, maar ook bij het vormgeven van het logo en de huisstijl van de nieuwe school.

Wij zijn er om die communicatie rondom het bedenken van een naam of logo vlekkeloos te laten verlopen. Door samen te werken, geven we vorm aan de nieuwe school op een manier waar iedereen achter staat. Een nieuw, herkenbaar beeld waar zowel leerkrachten, leerlingen als ouders trots op kunnen zijn.

Zie het zo: wij zorgen ervoor dat iedereen zich betrokken voelt bij dit nieuwe hoofdstuk. Door onze manier van werken verminderen we onzekerheden en creëren we draagvlak voor het nieuwe merk. Want als de basis goed is, wordt de rest een stuk eenvoudiger.

Dus, is het fusiebesluit op jouw school genomen? Is er een samenwerking aangegaan? Wil je weten hoe je tot een nieuw merk komt om jouw school goed mee te positioneren?

Laten we afspreken en samen kijken welke aanpak jullie nodig hebben!

Drie veelgemaakte fouten bij het ontwerp proces

Communicatie met ouders, maar ook het eigen team is tijdens het wordingsproces van een nieuwe naam, logo en huisstijl erg belangrijk.

Iedereen heeft een mening over de nieuwe school of organisatie en wil graag gehoord worden. Mondelinge afspraken en onderlinge verwachtingen of aannames gaan een eigen leven leiden en al snel loop je overal brandjes te blussen.

Wat wij zien bij onze klanten, waar het het vaakst mis loopt zijn de volgende zaken:

 • Bij de keuze voor een nieuw logo of nieuwe naam worden te weinig mensen betrokken, waardoor het voor veel mensen een complete verrassing is.
 • De meetings voor het logoproces verlopen rommelig en worden beheerst door mensen met een sterke mening. De introverte mensen komen niet aan bod en zo wordt er veel feedback gemist.
 • Het nieuwe logo is een gezamenlijk schoolproject geworden. Met de beste bedoelingen gemaakt, maar daardoor vaak niet professioneel en niet houdbaar op de lange termijn.

Wij brengen rust en creëren een open sfeer zodat iedereen de gelegenheid krijgt om te zeggen wat hij of zij vindt.

We werken graag met een grote groep aan het logo, soms met wel veertien deelnemers. Het afhandelen van de feedback regelen we allemaal.

In onze digitale omgeving kan iedereen op zijn eigen tempo reageren op de schetsen en revisierondes. Zo mis je geen feedback en komt iedereen aan bod.

Het resultaat is altijd een professioneel logo dat past bij de nieuwe school.

Kunnen maar ook durven zeggen wat je denkt is onmisbaar bij het wordingsproces, daarom maken we gebruik van digitale tools waarmee iedereen op zijn eigen tempo aan bod komt

Pakketten en Trajecten

Naam in verschillende tekstwolkjes in stripstijl.

Naamgevings traject

Samen komen we tot een nieuwe naam. Met gebruik van ons eigen Namestormer programma waarmee publiekelijk een nieuwe naam kan worden gebrainstormd.

Figuren met meningen erbij in stripvorm.

Logo & huisstijl traject

Compleet traject voor een nieuw merk. Met mogelijkheid om gezamenlijk online feedback te kunnen geven. Stap voor stap positioneren en profileren we de nieuwe school.

tshirt, website, ballon, brief en nog veel meer

Integraal Communicatiepakket

Traject op maat waarin alle communicatie uit handen wordt genomen. Van communicatieplan tot logo ontwerp tot nieuwe website.

Herken je bovenstaande en wil je aan de slag?

Plan dan samen met ons een vrijblijvend gesprek in. Dit is geen verkoopgesprek, maar een inventarisatie. We gaan samen de diepte in en inventariseren waar het misgaat. Ook zoeken we naar een concrete oplossing en kijken we wat er nodig is om daar te komen.

Geef hieronder je voorkeuren aan ons door, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op:


  Ervaringen van anderen

  Het was een duidelijk, overzichtelijk en vlot proces! De feedback werd altijd keurig verwerkt en het was fijn dat we online feedback konden geven via het portal.

  Peter van Kooten

  Bovenschoolse ICT-er, Ommeriek

  Roadbearstudios neemt je mee in het gehele proces, van denken, visualiseren/tekentafel, aanpassingen en inspiratie geven en toevoegen naar een schitterend eindresultaat. Het eindresultaat is pas definitief als iedereen tevreden is. De samenwerking is zeer prettig met korte lijntjes en vlotte acties.
   
  Kortom, ik kan jullie alleen maar aanraden. Ik heb geen enkel verbeterpunt weten te verzinnnen. Bij 2 processen was ik natuurlijk zeer actief betrokken, dat was heel fijn. Bij het laatste proces mocht ik het eindresultaat bewonderen en ook dat was weer erg mooi.
  Marjan van der Meij

  ICT-coördinator, IB-er interim, KC de Rietpluim

  Het traject rondom het ontwerpen en kiezen van ons nieuwe logo/onze nieuwe huisstijl heb ik als heel prettig ervaren. Vita nam ons mee in het proces en stond open voor alle feedback, die zij vervolgens weer meenam naar de volgende stap. Door de wijze van werken had elke deelnemer in onze groep de mogelijkheid om zijn of haar input in te brengen. We hadden snel consensus en zijn blij met ons prachtige nieuwe logo!

  Mirjam Pieters

  Projecten & Communicatie, Ommeriek

  Het proces van het vinden van een naam en logo, huisstijl en website van onze nieuwe organisatie was in goede handen bij Roadbear Studios.

  Al tijdens het eerste oriënterend gesprek werd duidelijk dat Roadbear Studios een bedrijf is met passie voor design.

  Nuchter, concreet en zonder al te veel poeha heeft Roadbear Studios ons begeleid in het vinden van een naam en het ontwerpen van een huisstijl, logo en website.

  De manier van werken was praktisch en efficiënt, maar altijd met ruimte voor een kritische noot of kleine aanpassingen.

  Wij kijken terug op een heel prettige samenwerking en wij kijken naar de toekomst met een prachtige naam, logo, huisstijl en website van onze nieuwe organisatie!

  Merel Robbe

  Staffunctionaris beleid & advies, Ommeriek