Maak van je bezoeker een klant met een goede landingspagina

okt 2, 2020 | How-to, Online marketing, Usability, Wordpress

In de vorige blogpost hebben we het gehad over hoe je meer bezoekers naar je landingspagina krijgt. Maar hoe zorg je er nou voor dat die bezoekers ook iets gaan doen op je site. Je weet zeker dat je een goed product of dienst hebt, maar hoe zorg je er nou voor dat je jouw bezoeker overtuigd zodat hij op die knop klikt.

Daarvoor moet je een beetje in het hoofd van je bezoeker kruipen. Je moet laten zien dat jij je klant begrijpt. Dat je weet waar hij naar op zoek is én dat jij zijn taal spreekt. Gelukkig is er veel onderzoek gedaan naar hoe mensen deze zaken beslissen. We hebben in onze studio een aardig gevulde boekenplank over dit onderwerp. Maar wij snappen ook wel dat je natuurlijk niet allemaal de tijd hebt om dit soort onderzoeken en boeken te lezen. Daarom hier de belangrijkste punten op een rijtje.

Roadbear Designer Vita houdt een stapel boeken vast

Hoe beslist jouw bezoeker om iets te kopen?

Iedereen die wel eens in een winkel iets heeft moeten verkopen weet het al, geen klant is hetzelfde. 
Er is dus geen recept voor een verkoop-praatje net zoals er geen recept is voor een landingspagina die 100% werkt.

Wat je wél kan doen is je houden aan standaarden, het onderzoek in de markt toepassen én je bezoeker aanspreken op het probleem dat jij voor hem/haar gaat oplossen. Daarnaast zijn er een aantal dingen die je kunt doen om je bezoeker te beinvloeden.

Hoe je je bezoeker aanspreekt op je landingspagina maakt heel erg veel uit voor je conversie.

Stel je voor: Je stapt een winkel binnen om je te oriënteren op een nieuwe televisie. Je hebt een advertentie gezien en bent naar je lokale elektronicazaak gestapt voor een goed advies en misschien een aanschaf. Je hebt een aantal vragen over jouw situatie en hebt een budget in je hoofd dat je niet wilt overschrijden.

Scenario 1: Hoe zou je reageren wanneer de verkoper, of eigenaar van de zaak meteen op je afkomt, je geen kopje koffie geeft, maar meteen van wal steekt over zijn geweldige zaak. Vervolgens helemaal niet naar je luistert, steeds begint over die ene veel te grote TV met allemaal toeters en bellen (die jij helemaal niet nodig hebt) en je ook nog probeert een extra surround set te verkopen. Uiteindelijk zeg je vermoeid toe dat je er nog even over na gaat denken en met hoofdpijn stap je de winkel weer uit. Daar kom ik nooit meer terug denk je.

Scenario 2: Stel je dan nu eens voor dat je de winkel instapt, eerst eens rustig om je heen kijkt, de sfeer proeft. Je loopt rustig naar de afdeling TV’s en er komt iemand naar je toe om een praatje te maken. Na een paar gerichte vragen weet deze persoon precies wat jij zoekt. Je krijgt een kopje koffie terwijl hij wat brochures pakt. Met een goed gevoel sta je weer buiten. Misschien heb je de TV meteen gekocht, misschien niet, maar je hebt in ieder geval meer informatie gekregen en als je m echt gaat, dan zeker weten bij die topzaak!

 

Luister naar je klant

Bovenstaand scenario kan je ook op een landingspagina zetten. Alleen het is lastiger, want hoe weet je nou wat jouw klant precies nodig heeft? Is hij alleen maar op zoek naar extra informatie? Wil hij meteen iets kopen? Weet hij al wie je bent of moet je dat ook nog uitleggen?

Goed, zoals we in de vorige post hebben kunnen lezen heeft een landingspagina slechts 1 onderwerp. Hierbij een aantal tips voor het overtuigen van je klant op je landingspagina:

  • Maak je bezoeker een beetje ‘bang’. (som de 3 grootste problemen op waar jouw klanten tegenaan lopen, zo laat je merken dat jij je klant begrijpt.)
  • Beantwoord de top 3 meest gestelde vragen over jouw product of dienst. (hiermee geef je aan dat je op de hoogte bent van de oplossingen)
  • Vertel waarom de door jou uitgevoerde/geleverde oplossing de beste keus is voor je klant. (hiermee laat je zien dat jouw expertise/service/betrouwbaarheid/etc bovenaan staat)
  • Geef je klant 2 verschillende opties. (Hiermee bedoelen we twee opties voor het vervolg. Optie 1 is altijd direct bestellen/kopen/offerte aanvragen en optie 2 kan zijn: e-mail achterlaten, terugbelverzoek of brochure downloaden. Zo hou je toch contact, ook als er geen directe verkoop is.)

 

In de volgende blogpost gaan we meer in op hoe je de beste landingspagina maakt. Welke persoonlijkheidstypen er allemaal zijn en hoe verschillende mensen tot een beslissing komen. Vergeet niet je in te schrijven voor onze nieuwsbrief! Eens per kwartaal sturen we dit soort artikelen en praktijkverhalen door!

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën

Onze eigen collectie web tools

Check onze Tools pagina
Share This