Krijg meer bezoekers naar je website met een goede landingspagina

sep 22, 2020 | How-to, Online marketing, Wordpress

Landingspagina maken - blog serie deel 1

Iedere ondernemer die wel eens met een marketeer heeft gesproken heeft het woord ‘landingspagina’ wel eens gehoord. Maar wat is dat nou precies en hoe krijg je er dan meer bezoekers mee? En hoe zorg je er dan voor dat dat bezoek ook nog iets koopt? Of contact opneemt? Of iets wil downloaden?

Het is allemaal geen rocket-science, maar toch lijken veel mensen door de bomen het bos niet meer te zien. Deze serie blogposts is voor iedereen die wil weten hoe je meer bezoekers naar je website krijgt en ze ook nog iets kunt laten kopen. Dat kan allemaal met (een aantal) goede landingspagina’s.

 

Wat is een landingspagina?

In het kort: Een landingspagina is een pagina op je website waar bezoekers vanuit een externe link op terecht komen.

Technisch gezien is iedere pagina op je website dus een landingspagina. In marketingtermen wordt hiermee echter een pagina bedoeld die gericht is op 1 onderwerp of dienst en soms zelfs klaargezet is vanuit één campagne. Het doel van de landingspagina is om geïnteresseerde bezoekers om te zetten naar leads of aanvragen. Dit heet conversie en dit wordt vaak gemeten met tools zoals Google Analytics of, zoals wij gebuiken, de Open Source variant Matomo.

 

Hoe komen (landen) bezoekers op een landingspagina?

Meestal zijn er gerichte marketing of social media campagnes uitgezet om een bepaald product of bepaalde dienst te promoten. Deze campagnes verwijzen vaak naar een speciale landingspagina. Ook kan een landingspagina zijn ingericht om zo hoog mogelijk te scoren in de zoekmachines (Dit heet zoekmachine-optimalisatie of SEO).

Bezoekers van een landingspagina hebben dus meestal doorgeklikt op:

  • een zoekresultaat
  • een advertentie
  • een link in een (e-mail) campagne

 

Hoe krijg je meer bezoekers naar een landingspagina?

Oké, het opzetten van een advertentiecampagne voor meer bezoekers naar je website is één manier. Maar wat nou als je daar nu even geen budget voor hebt? Hoe zorg je dan dat mensen jouw landingspagina kunnen vinden?

Dan kun je je richten op het verkrijgen van ‘organisch verkeer‘. Oftewel ervoor zorgen dat jouw pagina zo belangrijk is dat hij hoog scoort in de zoekresultaten. En dat zit (bijna) allemaal in de tekst oftewel de SEO van je landingspagina. Natuurlijk moet je er voor zorgen dat je opbouw goed is zodat je mensen écht kunt verleiden. Maar voordat je dat kunt doen moeten mensen je pagina vinden. Hiervoor geven we een aantal tips:

  • Een landingspagina heeft altijd maar één onderwerp (kies dus 1 product of dienst per pagina)
  • Het onderwerp komt terug in de titels, afbeeldingen én de lopende tekst. (WordPress heeft hier een handige SEO plugin voor, Yoast. Gebruik dit als leiddraad bij het schrijven van je tekst)
  • Je promoot je landingspagina op social media. (Iedere keer wanneer jij iets interessants plaatst op facebook (of een ander platform) doe je er dus een linkje bij naar je speciale landingspagina)
  • Een landingspagina is een actief en informatief onderdeel van je website, gericht op je gebruikers. (Met de meest recente update straffen zoekmachines zoals Google de pagina’s af die alleen maar gaan voor meer kliks. Lees hier meer over de webrichtlijnen van Google »)

Natuurlijk gaan we er bij deze tips vanuit dat de basis van je website al goed is. Je website is dus al snel genoeg, geschikt voor mobiele apparaten (responsive) én gebruiksvriendelijk (download onze gratis usability check).

Oh en vergeet niet om je hieronder even in te schrijven voor onze nieuwsbrief, we sturen eens per kwartaal een interessante nieuwsbrief rond met dit soort tips en praktijkvoorbeelden.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën

Onze eigen collectie web tools

Check onze Tools pagina
Share This