Het verschil tussen 0 en uitverkocht

jan 22, 2024 | App, Programmeren, Usability, Wordpress

Plaatje met voorbeelden van dropdowns

Soms zit de kracht van een applicatie in de kleinste details. Hier kwamen we deze week achter na een vraag van een klant van ons.

Voor een klant ontwikkelden we een applicatie om plekken op een beursterrein te reserveren. Een van de opties daarbij is het reserveren van tenten.

De app, gebouwd in Vue.js, toont naast elke tent het nog beschikbare aantal. Wanneer een tent uitverkocht is, stond er “(0)” achter. Dit leidde alleen tot verwarring bij gebruikers. Ze dachten dat de app niet goed functioneerde omdat ze de tent die ze graag wilden niet konden selecteren.

Met een simpele aanpassing hebben we dit veel duidelijker kunnen maken. In plaats van “0” laten we nu “uitverkocht” zien als een tent niet meer beschikbaar is. Een kleine aanpassing, maar een groot verschil voor de eindgebruiker.

Dit is een klein voorbeeld van wat we bij Roadbear Studios altijd in het groot proberen te doen. Met automatisering en duidelijke interfaces de eindgebruiker het zo makkelijk mogelijk maken, zodat onze klant zo min mogelijk tijd kwijt is aan telefoontjes, of vragen per e-mail.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën

Onze eigen collectie web tools

Check onze Tools pagina
Share This