8 Tips voor supersnelle blogposts

okt 16, 2018 | Algemeen, How-to, Online marketing, Wordpress

8 tips voor supersnelle blogs - Roadbear Studios

Heb je ook een ‘blog’ of ‘nieuws’ gedeelte op je website? En stamt je laatste bericht uit 2016?
Of meer dan 6 maanden geleden?

Dan sta je voor de keuze:
Je blog opdoeken of nieuw leven inblazen.

Waarom? Omdat het bloggen geen zin heeft als er geen continuïteit is. Eén van de algoritmen van zoekmachines als Google is dat ze indexeren op de mate waarin je je website vernieuwt. Elke twee weken een nieuw artikel is een mooie frequentie. Dan blijft je site belangrijk en wordt je dus sneller gevonden. Als je te weinig blogt komt je site niet alleen voor je bezoeker doods over, maar ook voor de zoek-bots.

Ook zorgt het regelmatig bloggen over verschillende onderwerpen voor long-tail zoektermen op je website. Dit zijn termen die in eerste instantie misschien niet zo interessant zijn. Maar deze termen kunnen er wel voor zorgen dat er meer bezoek op je website komt. Zo bouw je autoriteit en naamsbekendheid op.

Pizzeria Longtail Keywords SEO Tips voor Blogs - Roadbear StudiosVoorbeeldje: Je hebt een pizza-restaurant. Op je ‘nieuws’ pagina staan doorgaans aanbiedingen, aankondigingen van feestdagen of nieuwe gerechten. Nu kun je bijvoorbeeld ook een item plaatsen over een lokale gebeurtenis in Italië. Bijvoorbeeld in het gebied waar een bepaalde soort pizza vandaan komt. Dit zorgt misschien niet direct voor meer bestellingen of klanten, maar maakt je naamsbekendheid en spreiding in de zoekmachines wel groter. En aan je klanten laat je zien dat je méér bent dan alleen maar een pizzakoerier.

Nee? Oké nog een voorbeeldje dan: Wij (Roadbear Studios) maken websites, apps en creëren online media. Toch staan er op dit blog best veel items die gewoon over andere zaken gaan. Zoals het artikel ‘pay yourself first‘ of het artikel over het installeren van linux op een acer aspire. Heeft allemaal niet direct met websites te maken toch? Toch krijgen we best veel bezoekers binnen op juist deze artikelen. Zo vergroten we onze naamsbekendheid en autoriteit in de zoekmachines.

Dus, bloggen is belangrijk om vol te houden als je er eenmaal aan begonnen bent. Maar hoe plaats je dan in vredesnaam elke (twee) week een bericht. Dat is toch vet veel werk? Helemaal niet.

 

Hier onze 8 tips waarmee jouw blog in no-time gevuld staat met scorende content.

Tip 1: Niet op Facebook, maar zeg het in een artikel(tje)

Juist de ondernemers die zeggen dat ze niet weten wat ze op een blog moeten zetten hebben hun Facebook timeline volstaan met relevante content. Eeuwig zonde! Zo blijven al die potentiele site-bezoekers en klanten op Facebook rondhangen. De volgende keer dat je ff snel iets op Facebook wilt mikken (omdat het zo makkelijk is), wacht dan heel even… Maak die foto’s en sla ze op. Ga in de avonduren ff achter je computer zitten en bak er een mooi nieuwsartikeltje van voor op je eigen site. Op Facebook plaats je dan slechts de teaser. (Lokkertje naar het echte artikel). We hebben al eerder laten zien dat dat veel meer bezoek kan opleveren!

Tip 2: Kort mag moet!

Ook een veelgehoord ‘excuus’ is dat mensen denken dat het allemaal heel lang moet. Integendeel. Sla eens een lokale krant open (in onze contreien hebben we de Ommelander en de Eemsbode). Je ziet daar heel veel korte artikelen in staan en dat is helemaal prima. Zelfs de lange stukken zijn niet meer dan een paar alinea’s. Voel je dus niet bezwaard om een nieuwsbericht gewoon kort te houden. Twee alinea’s is prima voor een aankondiging, verslagje of kort bericht. Als je uitleg wilt geven of aanbevelingen heb je wel wat meer tekst nodig.

Teveel Onderwerpen in je Blogpost -Roadbear Studios BlogtipsTip 3: Blog over één onderwerp tegelijk

Ja een klassieke beginners fout. Veeeeeel te lange berichten waar wel 3 of 4 onderwerpen in worden aangestipt, maar op geen enkele manier worden uitgewerkt. Veel van mijn eigen artikelen waren in het begin van Roadbear Studios op deze manier geschreven. Het bloggen werd daardoor veel te lastig en moeilijk om aan te beginnen. Het wordt veel laagdrempeliger als je je beperkt tot 1 onderwerp. Ben je toch aan het uitweiden? Maak dan direct een tweede blogpost en zet m alvast klaar voor volgende week. Scheelt dan weer!

Stel de publicatiedatum in voor je blog - Roadbear Studios Tips voor Blogs

Tip 4: Automatiseer de plaatsing van je berichten

Zo komen we ook direct bij het automatisch instellen van de publicatie. In WordPress (maar ook in de meeste andere systemen) heb je de mogelijkheid om de publicatiedatum van je blog in de toekomst te setten. Zo weet je zeker dat je blog gewoon doordraait, ook als jij ff een terrasje pakt hard aan het werk bent aan al die vette opdrachten.

Tip 5: Zorg voor veel (origineel) beeldmateriaal.

Stockfoto’s zijn leuk, maar het probleem is dat iedereen ze al heeft. Daarbij heeft ook iedereen gewoon een smartphone met een degelijke camera. En als je er nog geen hebt, WTF!, doe niet zo moeilijk koop er dan gewoon ff een. Afijn, we gaan er dus vanuit dat het schieten van origineel beeldmateriaal van je bezigheden geen probleem is. Om de foto’s vervolgens op je computer te krijgen kun je verschillende dingen doen. Dit leggen we in een vervolgpost uit. (<- Check hoe ik hier tip3 in de praktijk breng, focus people!)

Update: Hier de uitleg over hoe je je zelfgemaakte foto’s geschikt maakt voor je website.

Tip 6: Link naar oude berichten

Dit is niet zozeer belangrijk voor het schrijven van je blog, maar vooral voor de indexering in Google (en ook andere zoekmachines). Stip je een onderwerp aan dat je al eerder hebt behandeld of wil je mensen nog even wijzen op een aanbieding, link dan direct naar die pagina!

Tip 7: Blog over sub of sub-sub onderwerpen van jouw toko, of vertel gewoon wat je die week hebt gedaan

Er zijn (bijna) geen regels. Het is jouw zaak en dus jouw blog. Je mag dus overal over schrijven. De ongeschreven regels zijn alleen: Geen politiek, seks of taboe-onderwerpen. (Behalve als dat nou net jouw business is natuurlijk). In alle andere gevallen zijn dit zaken die discussies uitlokken die in geen geval gaan bijdragen aan een positieve vibe voor jouw bedrijf. Oh en doe ook even een spellingscontrole. Helemaal als taal niet echt jouw ding is.

Tip 8: Maak een rubriek

Geen inspiratie? Introduceer een rubriek. Zo heb je elke maand toch iets om over te kleppen naar je vaste publiek. Heb je geen idee voor een rubriek voor jouw bedrijf? Doe een oproep in de comments en je krijg van mij 3 gratis ideeën aangereikt.

 

Bonustip: Helemaal geen tijd? Maak blogposts over lijstjes met tips, do’s en dont’s of the best of… (Zie deze post maar eens. Een introotje en daarna 8 tips. Dat is samen opeens toch aardig wat content.)

 

Succes!

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën

Onze eigen collectie web tools

Check onze Tools pagina
Share This