De maatwerk productconfigurator, waarom WordPress en Vue.js

apr 12, 2024 | Digitalisering, Plugins, Programmeren, Vue, Webshop, Wordpress

Illustratie van Wordpress en Vue logo met radertjes die in elkaar vallen.

Maatwerk oplossingen voor de maakindustrie

Wat we vaak zien op websites van bedrijven in de maakindustrie is dat ze wel maatwerkproducten aanbieden, maar dat dit niet altijd klantvriendelijk is. Denk bijvoorbeeld aan een bedrijf dat verschillende soorten zonweringen biedt zoals rolgordijnen, rolluiken, jaloezieën en zo voort.

Omdat elk raam anders is, zal het maken van zonwering altijd maatwerk zijn. De website heeft een mooi menu, waar de gebruiker kan klikken op de verschillende soorten zonweringen. Er staan mooie plaatjes en uitleg over hoe e.e.a. werkt. Mooi en klantvriendelijk toch?

De uitdaging bij het plaatsen van een bestelling

Maar dan wil je een bepaald soort zonwering bestellen. Er staat een telefoonnummer op de website, en een contactformulier waar je een prijsindicatie kunt opvragen. Beide opties hebben een vrij hoge drempel, niet iedereen vindt het fijn om te bellen en een contactformulier is ook niet erg uitnodigend, want wanneer hoor je wat terug?

De oplossing: Een productconfigurator

Zou het niet mooi zijn als er een productconfigurator op de website staat waarbij je kunt kiezen welk soort zonwering je wilt, je meteen de maten kunt opgeven van je raam en je meteen kunt zien wat e.e.a. gaat kosten? Eventuele extra opties zijn hierna ook nog toe te voegen. En nog mooier, wat als je dan dit product in je winkelmandje kunt doen zodat je het meteen kunt bestellen?

Deze productconfigurator met eventueel een webshop-koppeling maakt de drempel voor een potentiële klant veel lager. Maar er is nog een ander voordeel. Veel maakbedrijven zijn erg veel tijd kwijt aan de communicatie met klanten voor het opstellen van een offerte. Mailtjes met vage maatvoeringen, of telefoontjes die lang duren om erachter te komen wat de klant precies nodig heeft.

Als alle informatie dan is verzameld, moet er ook nog een offerte gemaakt worden. Prijzen moeten handmatig worden opgezocht, er moet uitgerekend worden met de maatvoering wat e.e.a. gaat kosten en de offerte moet worden verstuurd.

En dan weet je nog niet eens zeker of de offerte wel door gaat. Vaak doe je heel er je best, maar is alle moeite voor niets omdat je klant meerdere offertes heeft opgevraagd en jij net niet de goedkoopste was.

De Roadbear Studios aanpak

Een productconfigurator lost al deze problemen in één klap op. Dit is waar wij goed in zijn. We kijken samen met onze klanten waar de knelpunten zitten in het proces, wat we zouden kunnen verbeteren in het bestelproces en hoe we dit in een technische en digitale oplossing zouden kunnen gieten.

Onze technische oplossingen zijn gebaseerd op WordPress en Vue.js. Waarom we hiervoor gekozen hebben heeft een aantal redenen.

Waarom WordPress?

WordPress is een veelgebruikt systeem voor websites, een groot deel van de websites op internet is gemaakt in WordPress. Het systeem is makkelijk in gebruik, en ook goed uitbreidbaar. Deze uitbreidbaarheid gaat door middel van plugins of add-ons, en dit is waar wij gebruik van maken. We bouwen maatwerk plugins voor onze klanten die precies de functionaliteit toevoegen aan de website die ze nodig hebben.

Het maakt dus ook niet uit of een klant zijn website bij ons heeft laten bouwen, of ergens anders een WordPress website heeft. Wij kunnen de functionaliteit bijbouwen.

Waarom Vue.js?

Om de vaak complexe functionaliteit die we bouwen toch snel en goed werkbaar te houden voor bezoekers van de website maken we gebruik van Vue.js. Dit is een zogenaamd progressief JavaScript-framework om gebruikersinterfaces mee te bouwen.

Simpel gezegd maakt Vue.js het mogelijk om elementen op een website vloeiend en snel te laten werken, zelfs als er veel gegevens verwerkt moeten worden. Dit komt doordat Vue.js speciaal ontworpen is om zich automatisch aan te passen als de informatie verandert, zonder dat de hele pagina opnieuw moet laden. Dit maakt het ideaal voor complexe toepassingen, zoals configuratoren voor producten, die snelle veranderingen en berekeningen vereisen op basis van gebruikerskeuzes.

Op deze manier bouwen we goed doordachte maatwerk oplossingen zoals productconfiguratoren waarmee maakbedrijven meer aanvragen krijgen, maar ook meer aanvragen kunnen afhandelen. Klanten hebben een laagdrempelige en soepele ervaring, en de maakbedrijven zelf zijn (veel) minder tijd kwijt aan het afhandelen van de aanvragen en het schrijven van offertes.

In een tijd waarin personeelstekorten aan de orde van de dag zijn helpen wij om dit soort problemen te ondervangen.

Geïnteresseerd? Neem vrijblijvend contact op of plan een discovery-call in.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën

Onze eigen collectie web tools

Check onze Tools pagina
Share This