Ontwerpen met Artificial Intelligence

jul 14, 2023 | AI, Branding, Design

Zie je een nieuwe ontwikkeling als een bedreiging of als een tool?

Ik heb al vaak de discussie gevoerd over tools en de betekenis daarvan voor designers. De opkomst van sitebuilders zou het einde betekenen voor webdesigners. De opkomst van allerlei libraries het einde voor developers etc etc.

Het hangt van je eigen instelling af.

Voor mij is elke nieuwe ontwikkeling een tool om het werk wat ik al doe nog beter, gedetailleerder, verfijnder en professioneler te kunnen doen. Alle dingen die ik niet leuk vind (zoals eindeloos zoeken naar de juiste foto en uiteindelijk een 70% geschikte foto urenlang photoshoppen) zijn nu verleden tijd. 😀

Betere huisstijl presentaties met Photoshop Beta en Midjourney

Met AI tools zoals Midjourney en Photoshop Beta maak ik nu hogere kwaliteit huisstijl presentaties. Precies zoals ik het in mijn hoofd heb.

Gaan die tools een designer vervangen? Nee. Je designers-oog is wat jou uniek maakt. Maar stop ze wel in je toolbox! Experimenteer en zoek manieren waarop deze nieuwe tools jouw werk naar een hoger niveau kunnen tillen!

Kwaliteit is belangrijk, niet de kwantiteit van je werk.

Hieronder staat een kort filmpje dat ik heb gemaakt van hoe ik Midjourney en Photoshop Beta gebruik voor bijvoorbeeld huisstijl presentaties:

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën

Onze eigen collectie web tools

Check onze Tools pagina
Share This