Beslis je alles zelf? En plak je je nieuwe logo van bovenaf op je school of organisatie?
Dan loop je waarschijnlijk tegen veel weerstand aan als het tijd is om je logo te presenteren.
In je eentje beslissen wat het logo wordt lijkt misschien makkelijk. Maar je stelt alleen maar alle hordes uit. Want alle weerstand, vragen en opmerkingen krijg je dan pas bij de presentatie van je meesterwerk. En geloof me, het voelt niet leuk om dan harde kritiek te horen op iets waar je zelf hard aan gewerkt hebt.
Het andere uiterste is om met een te grote groep aan het nieuwe logo te werken.
Wanneer je elke stap voor het nieuwe logo met alle ouders deelt is het niet alleen heel intensief, maar je kunt ook nooit alle feedback meenemen in je proces, dat is veel te intensief. Wanneer je gezamenlijke avonden organiseert loop je het risico dat er groepsdenken ontstaat. De hardste schreeuwers krijgen dan hun gelijk.
Met name na een fusie is het belangrijk om met een uitgebalanceerde groep bezig te gaan. Ouders, teamleden eventueel zelfs kinderen (als dat past bij je school).
De ideale groep bestaat uit zo’n 10 tot 14 personen. Het liefst mensen uit alle lagen en het liefst mensen die vanuit zichzelf al veel draagvlak hebben binnen de school.
Wanneer je met zo’n groep het hele traject doorloopt, van schets tot eindresultaat, zijn de deelnemers trots en stralen ze dit ook uit bij de presentatie.
En dat is precies wat je dan nodig hebt om door te kunnen met het volgende hoofdstuk!
Meer weten over branding en logo-design na een fusietraject?
Kijk op onze speciale onderwijspagina en maak snel een afspraak!
0 reacties